Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga SK vill etablera sig i fyran: ”Tror på laget”

Publicerad:
Tränarduon Joakim Rydh och Conny Arkeland.
Tränarduon Joakim Rydh och Conny Arkeland.

Förra säsongen tvingades Karlskoga SK kvala sig kvar i division 4. Något som laget, så klart, hoppas undvika detta år.

– Vi vill etablera oss i fyran, säger tränaren Joakim Rydh.

Han är ny på tränarposten. Förra säsongen ingick han i sportgruppen.

– Jag fick frågan om jag var tillgänglig och känner Conny (Arkeland) sedan tidigare. Vi kompletterar varandra bra. Jag har lite mer erfarenhet från det defensiva spelet och han från det offensiva. Vi har samma syn på fotboll. Det känns bra att vi delar på ansvaret, säger Rydh som är nöjd med försäsongen.

– Resultatmässigt har vi gjort det bra. Vi har en förlust på fem eller sex matcher. Sedan är det klart att spelet inte sitter helt men det är fortfarande tidigt. Jag är, framför allt, nöjd med inställningen. Viljan att vinna. Vi kämpar och sliter för varandra vilket är väldigt positivt.

”Tog ganska hårt”

Förra säsongen var tuff för KSK som tvingades kvala sig kvar i division 4.

– Det tog ganska hårt på många i och runt laget. Vi fick kämpa in i det sista. Samtidigt tror jag att vi har lärt oss väldigt mycket av det. Nu har också alla spelare fått ett år i division 4 och vet vad det handlar om.

Inför den här säsongen har KSK tappat tre viktiga spelare till KB Karlskoga – bröderna Ikbal och Sidar Yildirim samt Jalal Jaemz.

– Jalal var vår bäste målskytt så det måste vi ta igen på något sätt. Jag tror att det finns grabbar i laget som kan steppa upp där.

Dessa spelare har klubben fått in: Edvin Eriksson (Degerfors akademi), Arvid Eriksson (Bråten), Ennock Lufakalyo (Kiruna), Gustaf Neander (KB), Ali Omar (Immetorp) och Eric Karlsson (comeback).

– Jag tycker att det känns bra. Jag tror på laget och vi satsar på att undvika kval. Vi vill göra det bättre än förra året. Sedan får vi se hur långt det räcker. Det är en supertuff serie i år igen.

Karlskoga SK

Serie: Division 4.

Fjolårsplacering: Tiondeplats.

Premiär: Råtorp (b) 15 april.

Seriefavorit: "IFK Kristinehamn ser superstarka ut. Forshaga också", säger Rydh.

Resultatmässig målsättning: "Att förbättra fjolårets position".

Nyckelspelare: "Sigge Jacobsson".

Vem gör flest mål: "Benjamin Hunter".

Tidningens tips: KSK har tappat flera tongivande spelare till KB och vi tror att laget även denna gång får kämpa för att klara nytt kontrakt.

Artikeltaggar

Conny ArkelandDegerforsFotbollImmetorpJalal JaemzJoakim RydhKarlskoga SKKB KarlskogaKirunaKungälvs SKSidar Yildirim

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.