Hoppa till huvudinnehållet

”Ronja” söker knektar i Karlskoga och Degerfors

Publicerad:
Viaplay storsatsning tv-serien Ronja Rövardotter spelas delvis in i skogarna kring Degerfors och Karlskoga.
Viaplay storsatsning tv-serien Ronja Rövardotter spelas delvis in i skogarna kring Degerfors och Karlskoga. Foto: Kajsa Juslin

Inspelningen av tv-serien Ronja Rövardotter har pågått en längre tid och snart återvänder produktionen till skogarna kring Degerfors och Karlskoga.

I september förra året besökte Karlskoga Tidning-Kuriren inspelningsplatsen vid Stora Svinsjön, som ligger i Lekebergs kommun. En del scener har också spelats in vid Sveafallen i Degerfors.

Nu kommer produktionen tillbaka till våra trakter för att spela in på nytt och söker statister som vill vara med som knektar.

Det finns dessutom en första trailer till tv-serien, som kommer att visas på Viaplay senare i år.

Läs också:

Klart: Då kommer Mattis och Borkas rövare till KarlskogaBakom kulisserna med Ronja och Birk: ”Det bästa som finns”De får stora roller i "Ronja rövardotter"TV: De spelar Ronja och Birk i nya tv-serienInspelning av Ronja i gång: ”Kommer att pågå under en längre period”Storsatsningen Ronja Rövardotter: Serien spelas in i DegerforsSöker ny Ronja och Birk

Artikeltaggar

DegerforsKarlskogaStora SvinsjönTVTV-serierViaplay

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.