Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors IF både bättre och mer populärt än Örebro SK

Publicerad:
Degerfors IF har haft många anledningar att fira senaste tiden. Här efter segern i allsvenska hemmapremiären mot Halmstad BK.
Degerfors IF har haft många anledningar att fira senaste tiden. Här efter segern i allsvenska hemmapremiären mot Halmstad BK. Foto: Tommy Pedersen/TT

De senaste åren har Degerfors IF passerat Örebro SK som etta när det gäller resultaten på fotbollsplanen. Dessutom är klubben mer populär i länet än ÖSK när det gäller googlingar.

Det är na.se som hänvisar till statistik från spelsajten betting.se.

Perioden december-januari har undersökts. Det har visat sig att Degerfors haft runt 8 100 googlingar per månad jämfört med ÖSK som nådde 6 100.

I Örebro SK:s fall har det tagits med googlingar på både ”Örebro SK” och ”ÖSK” medan när det gäller Degerfors IF endast är just ”Degerfors IF” som räknats, alltså inte DIF.

Även jämfört med övriga allsvenska lag var Degerfors IF nummer ett gällande googlingar. Långt efter Degerfors IF följde Hammarby IF med 2 400 sökningar per månad. Det var två andra Stockholmsklubbar som kom därefter: AIK med 1 900 per månad och Djurgårdens IF med 1 600.

Degerfors IF:s nästa motståndare, på söndag, Mjällby AIF var tillsammans med IFK Värnamo det allsvenska lag som fick lägst antal googlingar i Örebro län: 110 per månad.

När det gäller damlagen i DIF respektive ÖSK spelar båda i division 1.

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IFFotbollÖrebro SK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.