Hoppa till huvudinnehållet

Grönt ljus för ny säsong av "Tunna blå linjen"

Publicerad:
Amanda Jansson som Sara under inspelningen av tv-serien 'Tunna blå linjen' 2021. Arkivbild.
Amanda Jansson som Sara under inspelningen av tv-serien "Tunna blå linjen" 2021. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Nu är det bekräftat: det blir en tredje säsong av succéserien "Tunna blå linjen". Hösten 2024 kommer sex nya avsnitt om Malmöpoliserna – den här gången med knarket i centrum.

Missbrukarna, "partyknarkarna", langarna och de tungt kriminella som styr droghanteringen – det är några av dem som Magnus (Oscar Töringe), Sara (Amanda Jansson), Jesse (Per Lasson) och de andra huvudpersonerna i serien konfronteras med i den kommande säsongen.

"Samtidigt fortsätter 'Tunna blå linjens' huvudpersoner kampen för att balansera professionella insikter med privata relationer", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Precis som tidigare är det Cilla Jackert som står för idén och är huvudförfattare till serien.

"Det känns intressant och svårt men framför allt självklart att koncentrera säsong tre av 'Tunna blå linjen' till polisens många narkotikarelaterade arbetsuppgifter", säger hon i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

Amanda JanssonCilla JackertKändisarMissbrukNöje/KulturPer LassonPressmeddelandeSkådespelareSVTTVTV-serier

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.