Hoppa till huvudinnehållet

Norska fyrar och vackra fåglar visas i Smältarbyggningen

Publicerad:
I helgen har de vernissage, Gun-Britt Finnström och Anita Arvidsson, och deras utställning i Smältarbyggningen pågår till en bit in i maj. Foto: Anna-Stina Tallmyren

I helgen kan den som vill gå på utställningsrunda nedåt Bruket i Degerfors, där det är vernissage i två närliggande lokaler. Den ena är Smältarbyggningen, där två kvinnor som bor i olika kommuner men är med i samma fotoklubb ställer ut tillsammans igen. I helgen har de vernissage i Smältarbyggningen, Degerfors,

Djur och natur är de motiv man hittar i utställningen som Gun-Britt Finnström från Karlskoga och Anita Arvidsson från Degerfors nu har i Smältarbyggningen. I sina bilder visar de allt från vackra vyer, såväl i närområdet som från andra platser, till djur, fåglar och lite mer experimentell fotokonst samt ett och annat sportfoto.

De tillhör båda Karlskoga Fotoklubb trots att Anita är bosatt i Degerfors, det var för att en kompis på jobbet i Karlskoga drog med henne dit.

Djur och natur

Anita har fotograferat i runt 20 år och hon tar mest bilder i närområdet och till största del på djur och natur samt fåglar. Hon har bland annat fångat den lilla rödhaken till rovfåglar och en gökhona, för att nämna några.

Arvidsson hänger några av sina alster i hennes del av utställningen.
Arvidsson hänger några av sina alster i hennes del av utställningen. Foto: Anna-Stina Tallmyren

– Men jag tar en del sportbilder också, bland annat på Stora Valla men det är svårt, säger hon och visar andra foton på motorsport.

Gun-Britt har fotograferat sen 1970-talet.

– Det finns i generna. Pappa plåtade mycket med lådkamera och sen fortsatte brorsan, som köpte framkallningsapparat och grejor, säger hon.

 • Gun-Britt Finnström och Anita Arvidsson ställer ut sin fotokonst i Smältarbyggningen
  Gun-Britt Finnström och Anita Arvidsson ställer ut sin fotokonst i Smältarbyggningen Foto: Anna-Stina Tallmyren
 • Gun-Britt Finnström hänger bilder på schäfern Alice, som de passar ibland.
  Gun-Britt Finnström hänger bilder på schäfern Alice, som de passar ibland. Foto: Anna-Stina Tallmyren
 • Anita Arvidsson hänger några av sina alster.
  Anita Arvidsson hänger några av sina alster. Foto: Anna-Stina Tallmyren
 • Gun-Britt Finnström visar lite experimentell fotokonst.
  Gun-Britt Finnström visar lite experimentell fotokonst. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Företrädesvis är det djur och naturmotiv hon väljer.

– Gubben säger att jag är en skogsmulle och jag vill gärna vara ute och gå i skog och mark för att hålla mig pigg och frisk, säger hon. Men det är också ett sätt att finna ro, ett tillfälle för meditation, menar hon.

Utställningar

Det här är andra gången de ställer ut i Smältarbyggningen tillsammans, men de har ställt ut i andra konstellationer där förut. De har även deltagit i samma utställningar på andra ställen, bland annat Märtas konditori och Granbergsdals hytta och 39:an.

De deltar också i en del tävlingar med sina bilder, som nyligen i Närkes Bergslags foto som denna gång hölls i Askersund.

Nu kan man alltså se deras fotokonst i Smältarbyggningen, där de i helgen har vernissage och finns på plats och tillsammans visar 40-talet bilder. Därefter pågår utställningen till den 10 maj.

Gun-Britt Finnström nålar upp motiv hon fångat i Norge, på Öland och vid Labbsand.
Gun-Britt Finnström nålar upp motiv hon fångat i Norge, på Öland och vid Labbsand. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Artikeltaggar

DegerforsFåglarFotograferingKarlskogaKonstSmältarbyggningenUtställningarVernissager

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.