Hoppa till huvudinnehållet

Optimism i Wolves inför seriestart: "Goda chanser"

Publicerad:
Tränaren Tommy Axelsson.
Tränaren Tommy Axelsson. Foto: Tomas Nilsson

Karlskoga Wolves missade slutspelet förra säsongen. Det ska man inte göra i år.

– Vi har goda chanser att vinna serien, säger tränaren Tommy Axelsson.

Han är ny huvudtränare för klubben. En oturlig skada inför säsongen 2021 satte stopp för spelarkarriären.

– Jag spelade vanlig fotboll hemma på gården och då åkte jag på en multi-skada i knät. Det var främre och bakre korsband. Samtliga ligament. Det gick inte bra helt enkelt, berättar Axelsson.

Han fortsätter:

– Jag vill spela men jag klarar det inte. I och med att jag fick droppfot i samband med skadan kan jag inte lyfta foten.

Hur är det nu?

– Jag snubblar och håller på i och med att jag inte får med mig foten. Jag är svag i högerbenet där skadan skedde. Det är som det är. Jag kan inte sluta leva på grund av den här skadan.

Ny som tränare

Axelsson har arbetat i Wolves sportgrupp och inför den här säsongen fick han frågan om han ville ta över som tränare.

– Jag sa ja och visste inte vad jag hade gett mig in på. Jag håller Karlskoga Wolves väldigt varmt om hjärtat så jag kunde inte säga nej. Det var självklart att haka på. I och med att jag inte kan spela får jag hjälpa till på annat vis.

Hur har första tiden som tränare varit?

– Den har varit lärorik och jäkligt roligt. Mycket arbete. Mer än vad jag hade trott på förhand. Det är inte bara att dra på sig skydden och springa ut på planen. Det är mycket jobb bakom det.

Wolves har en trupp på 28 spelare.

– Jag hade gärna sett att den var lite större men det är svårt att få in folk. Vi har väldigt mycket fotbollstalang i truppen.

"Riktigt duktig"

Axelsson ser Sebastian Sundström som ett väldigt intressant nyförvärv.

– Han har spelat i Carlstad Crusaders i många år och även coachat Örebro. Där finns det väldigt mycket kunskap. Han är riktigt duktig.

Wolvestränaren är optimistisk inför säsongen.

– Jag går in med tankarna att vi ska vara med och slåss i slutspelet. Det är min ambition. När vi väl är där så vill vi vinna. Vi har en trupp som ska kunna vara med hela vägen. "Tobbe" och "Jeppe" (Tobias och Jesper Jatko) är med som coacher också. Dom har väldigt mycket erfarenhet.

Division 1 består av sex lag där de fyra främsta går vidare till slutspel. Wolves inleder mot Göteborg på bortaplan under söndagen.

– Jag ser en vinst och att det ska bli jäkligt kul att komma i gång.

Föreningen jobbar mot att, någon gång, ta klivet till superserien.

– Absolut! Det är det vi strävar.

Serie: Division 1.

Fjolårsplacering: Tredjeplats i division 1 norra.

Premiär: Göteborg (b) 16 april.

Seriefavorit: "Klart det måste vara Karlskoga Wolves", säger Axelsson.

Resultatmässig målsättning: "Att vinna division 1".

Nyckelspelare: "Jag vill lyfta fram hela laget. Vi har en otrolig lagsammanhållning. Vi är som en familj. Men visst blir vår quarterback Sergio Cebado viktig. Även Robin Brorsson i defensiven".

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollKarlskoga WolvesTommy Axelsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.