Hoppa till huvudinnehållet

Ola Karlsson (M) omvald som ordförande för ambulansflyget

Publicerad:
Ola Karlsson (M) har fått förnyat förtroende som ordförande för Svenskt Ambulansflyg. Foto: Kajsa Juslin

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg har gett Karlskogapolitikern Ola Karlsson (M) förnyat förtroende som styrelseordförande till 2027.

– Jag är hedrad över förtroendet att fortsätta leda kommunalförbundets styrelse. Uppdraget som styrelseordförande för en verksamhet som bokstavligt talat räddar liv och bidrar till en jämlik sjukvård för Sveriges medborgare är både meningsfullt och viktigt, säger Ola Karlsson (M), i ett pressmedelande.

Vid fullmäktigesammanträdet utsågs Ulric Andersson (S), Region Värmland till förbundsfullmäktiges ordförande. Roland Gustbée (M), Region Kronoberg utsågs till 1:e vice ordförande och Filip Reinhag (S), Region Gotland, till 2:e vice ordförande.

Förbundsfullmäktige godkände även Årsredovisning 2022 och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Vid förbundsstyrelses sammanträde utsågs Ola Karlsson (M), region Örebro län till styrelseordförande för Svenskt Ambulansflyg. Till 1:e vice styrelseordförande utsågs Kenneth Östberg (S), Region Västmanland och 2:e vice är Nicklas Sandström (M), Region Västerbotten.

Förbundsstyrelsen representeras av ordinarie styrelseledamöter och ersättare för Sveriges sex sjukvårdsregioner. Ordinarie och ersättare från Stockholms sjukvårdsregion är vakanta i väntan på regionens nomineringsprocess.

Artikeltaggar

ÅrsredovisningKommunalförbundet Svenskt AmbulansflygNyheterOla KarlssonÖrebro länRegion VärmlandRegion VästmanlandRoland GustbéeStyrelserUlric Andersson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.