Hoppa till huvudinnehållet

Solberg efter förlusten: ”Gjorde många dåliga beslut”

Publicerad:
Degerforstränaren Tobias Solberg. Foto: MAGNUS LEJHALL

Degerforstränaren Tobias Solberg tycker att Mjällby vann rättvist.

– Självklart känner jag en besvikelse samtidigt som vi mötte ett bra lag, säger han på presskonferensen efter 0–2-förlusten.

Så här summerar Solberg den första halvleken:

– Vi hade våra förhoppningar att kunna hålla 0–0 i paus. Samtidigt var det inte orättvist att Mjällby var i ledningen. Vi gjorde ganska många dåliga beslut. Framför allt med bollen. Vi skiftade spel för långsamt i kombination med att Mjällby gjorde det bra.

Hemmalaget gjorde 2–0 på straff i den 66:e minuten.

– Det finns inte så mycket att säga om den. Vi gjorde några byten och försökte att spela med två forwards. Vi hade något läge direkt som vi hade behövt göra mål på. Sedan tycker jag att det dog ut mer och mer. Det som vi kan ta med oss är att vi gjorde det bra på fasta situationer i försvarsspelet. Där blev vi satt under press. Framför allt i den första halvleken.

Mjällbys tränare Anders Torstensson:

– Vi fick en bra träff på matchplanen och jag är full av beundran för killarna. Vi hade full kontroll i den första halvleken och tog med oss energin från ett sent mål. Det var rättvist med 1–0 i paus.

– I den andra halvleken kom Degerfors ut lite högre i deras presspel och det gjorde oss något stressade i vissa situationer. Generellt sätt är jag ändå nöjd med hur vi genomförde halvleken. VI släppte inte till några öppna chanser. Vi hade kontroll på hela matchen. Jag är jättenöjd. Det var en fullt rättvis seger.

DIF-kaptenen Örqvist: ”Bara att glömma den här matchen”Frustrerad Pavlovic om straffsituationen: ”Han var tvungen att ta den”Degerfors aldrig nära poäng – föll mot Mjällby på bortaplan

Artikeltaggar

Anders TorstenssonDegerforsDegerfors IF HerrFotbollTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.