Hoppa till huvudinnehållet

Inbrott på salong och pizzeria – man anhållen

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Det var i fredags kväll som en man i 45-årsåldern greps av polisen efter två inbrott, som inträffade i de västra delarna av Karlskoga inom loppet av en timme.

En frisörsalong på Rörläggarvägen har under helgen anmält ett inbrott som ska ha inträffat mellan 22.30 och 22.45 på fredagskvällen.

– En gärningsperson ska ha krossat ett fönster och gått in, än så länge är det oklart vad som tillgripits – men det finns en misstänkt person som vi har fått fatt på, säger Jan Carlsson, utredningschef vid polisen i Karlskoga.

Personen i fråga, en man född 1978, är känd av polisen sedan tidigare.

En pizzeria i Ekeby har också anmält ett inbrott och en krossad ruta, som ska ha inträffat ungefär vid samma tid som inbrottet i frisörsalongen.

– Personen gick in och tillgrep cirka 1 000 kronor från växelkassan som fanns i butiken, säger Jan Carlsson.

Strax efter inbrottet på pizzerian anträffade polisen den misstänkte mannen i närheten och han sitter numera anhållen misstänkt för två inbrott.

– Vi ska gå igenom material som spårsäkring och övervakningsfilmer, säger Jan Carlsson.

Artikeltaggar

AnhållnaBrott, lag och rättEkebyInbrottJan CarlssonKarlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.