Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga Bats inledde utomhussäsongen i Barcelona: ”Magisk start”

Publicerad:
Karlskoga Bats har, förutom baseboll, numera även två serielag i softboll. Här firar några av spelarna i softbolltruppen framgång på planen i Barcelona.
Karlskoga Bats har, förutom baseboll, numera även två serielag i softboll. Här firar några av spelarna i softbolltruppen framgång på planen i Barcelona. Foto: Karlskoga Bats

Karlskoga Bats inledde utomhussäsongen med ett träningsläger i Barcelona under påsklovet.

– Utöver matcherna tränade U12 tre timmar per dag och hade inte coacherna behövt lite vila hade dom velat träna ännu mer, säger Jesper Joelsson, en av coacherna i U12.

Efter flera år av sparande och inställda resor på grund av pandemin kom Karlskoga Bats under påsklovet äntligen i väg på sin efterlängtade träningsresa.

Denna gång gick resan till Barcelona, där man startade utomhussäsongen i härlig sol och med mycket träning.

Karlskoga Bats-delegationen bestod av totalt 106 resenärer i form av spelare, ledare och anhöriga.

Klubben beskriver, i ett mejl till tidningen, resan som en magisk start på utomhussäsongen.

– Vi har under åren gjort liknande resor och vi märker att de dels ger mycket bra träning och utveckling, men de ger också gemenskap och sammanhållning både bland spelarna och bland anhöriga, säger Daniel Lindkvist, coach och en av reseledarna.

Bats fortsätter att växa och består nu av sju lag. Det handlar om U12, U15, junior, regionlag och A-lag på basebollsidan samt junior- och division 1-lag för softboll.

På förmiddagarna tränade lagen på en anläggning med flera planer och på eftermiddagarna spelades matcher mot lokala lag. Flest matcher hade de yngsta spelarna i U12 och U15.

– Vi i U12 spelade fyra matcher mot kvalificerat motstånd och även om det blev fyra förluster så växte spelarna för varje match. En av de stora höjdpunkterna för U12 var Viktor Lindkvists långa homerun mot laget Hospitalet. Utöver matcherna tränade U12 tre timmar per dag och hade inte coacherna behövt lite vila hade dom velat träna ännu mer, säger Jesper Joelsson, en av coacherna i U12.

Karlskoga Bats U12 tillsammans med Club Hércules L'Hospitalet, ett av motståndarlagen under veckan.
Karlskoga Bats U12 tillsammans med Club Hércules L'Hospitalet, ett av motståndarlagen under veckan. Foto: Karlskoga Bats

Spelarna i U15 tränade också tre timmar varje dag och spelade även dom fyra matcher under veckan.

– Vi bjöds på tufft motstånd där både deras pitchers (de som kastar till slagmännen) och slagmän var några snäpp mer rutinerade än oss. Resultaten till trots fick vi uppleva spel på fina arenor och en stor eloge till alla ungdomar som höll humöret uppe och peppade varandra, säger Jonas Cannehag, en av coacherna i U15-laget.

Karlskoga Bats U15 tillsammans med Manresa Dragons.
Karlskoga Bats U15 tillsammans med Manresa Dragons. Foto: Karlskoga Bats

Karlskoga Bats juniorlag (U18) hade två målsättningar. Den första var att få ihop gruppen och bygga lagkultur. Den andra var att ha kvalitativ träning i stabilt väder och båda målen infriades.

Laget tränade runt tre till fem timmar per dag och spelade matcher mot två lag som var en mix av junior- och seniorspelare och de var bra värdemätare.

Batsjuniorerna vann båda matcherna, även om det var riktigt jämnt då resultaten blev 7–6 respektive 8–5.

– Målsättningen med matcherna var att låta spelare prova olika defensiva positioner för att hitta laguppställningen inför säsongen. Vi fick många positiva besked och det ser verkligen ljust ut inför årets säsong, säger Per Blad, en av coacherna i juniorlaget.

Karlskoga Bats U18.
Karlskoga Bats U18. Foto: Karlskoga Bats

Softboll är en nära släkting till baseboll, men med en något större boll, snabbare spel på en mindre plan och med underarmskast hos pitchern.

I år är första året som Bats har serielag i softboll, två stycken dessutom. Spelarna i de lagen var också med på resan till Barcelona.

– Jag kan inte tänka mig ett trevligare resesällskap. Spelarna höll både humöret och energin uppe trots långa dagar och sena kvällar. Vi hade två matcher mot riktigt bra lag och vi kunde bokstavligen se hur enskilda spelare växte och utvecklades under veckan. De mer erfarna spelarna finslipade på sina förmågor och de nyare tog sina första lyror eller sprang in sina första poäng., säger Therese Flemström, en av softbollcoacherna.

Karlskoga Bats tackar Barcelona för ett fint träningsläger och laddar nu om för seriestart.

Ny sport i Karlskoga – Sigrid har fastnat: ”Speciell känsla när man spelar”

Artikeltaggar

BarcelonaBasebollKarlskoga BatsSoftboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.