Hoppa till huvudinnehållet

Trafikolycka på Filipstadsvägen – fyra personer drabbade: ”Påkörd bakifrån”

Publicerad:
Genrebild. En kvinna i 25-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik, enligt polisen.
Genrebild. En kvinna i 25-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik, enligt polisen. Foto: Johan Nilsson/TT

En trafikolycka inträffade på väg 237, Filipstadsvägen, cirka två kilometer norr om Karlskoga. Enligt polisen är en kvinna i 25-årsåldern misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Larmet inkom klockan 15.35 och olyckan ska ha inträffat i kurvan precis innan avfarten mot Äspedalen.

Polisen uppger att två bilister har kolliderat i norrgående riktning och att en person uppges sitta kvar i en av bilarna.

Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut till platsen.

– Det är två personbilar har krockat. Den ena ska ha blivit påkörd bakifrån, men detta i en lägre hastighet. Enligt samtalet till 112 ska det vara totalt tre personer som är drabbade, säger Therese Stålnacke, teamledare på SOS Alarm.

Vägen var helt avstängd

Enligt SOS Alarm var det initialt totalstopp på vägen, detta i båda riktningar. Vid klockan 16.15 var vägen helt öppen för trafik igen.

– Räddningstjänsten var vid samma tid klara på platsen. Det blev inga personskador och ambulansen åkte därifrån utan att behöva ta med någon person.

Vårdslöshet i trafik

Polisen skrev en anmälan efter att man avklarat utredningsarbetet på platsen.

– Vi skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik, misstänkt är en kvinna i 25-årsåldern, säger Sophia Jiglind, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Uppgifterna om att det ska ha varit tre drabbade personer i första larmsamtalet var fel. Sammanlagt ska det istället ha varit fyra personer involverade i olyckan, samtliga kvinnor.

– Det satt två personer i den vållande bilen och två personer i den andra.

Artikeltaggar

FilipstadsvägenKarlskogaOlyckor och katastroferSOS AlarmTrafikolyckor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.