Hoppa till huvudinnehållet

Nyckelspelarna tillbaka i full träning: ”Det är glädjande”

Publicerad:
Christos Gravius och Sebastian Ohlsson – som båda gör sin sjätte säsong i Degerfors IF.
Christos Gravius och Sebastian Ohlsson – som båda gör sin sjätte säsong i Degerfors IF. Foto: Jesper Zerman

Christos Gravius och Sebastian Ohlsson var tillbaka i full träning på onsdagsförmiddagen.

– Det är glädjande att dom verkar vara åter, säger tränaren Tobias Solberg med tre dagar kvar till hemmamatchen mot Elfsborg.

Degerfors inledde veckan med en frivillig träning på måndagseftermiddagen. Spelarna valde då mellan fotbollsträning eller alternativ träning utifrån sina individuella behov.

På onsdagsmorgonen återsamlades hela truppen för gemensam träning – tre dagar efter förlusten borta mot Mjällby.

Hade ni något gemensamt snack om Mjällby?

– Vi summerade, som alltid. Vi tittade på vissa bra saker och vissa mindre bra saker, med spelarna involverade. Vi tittade bara kortare nu när det har gått lite längre tid, gick bara igenom några grejer, säger Solberg.

– Vi är nästan närmare nästa match nu. Vi har saker att ta med oss och vill ständigt förbättra våra prestationer. Samtidigt är det en konst eller styrka att kunna släppa förlusterna.

Den efterföljande träningen bestod mestadels av ”possession” och matchspel.

– Vi hade en bra träning, på gräs även om vi inte var på A-plan utan på D-plan. Vi hade en del spel för att komma i gång, spel uppdelade i tre lag.

Vinnarbilden

Det var som alltid full kamp om att synas på den klassiska bilden på det vinnande laget efter träningen, berättar Solberg.

– Om du har sett någon bild så var det fler spelare på bilden än i vinnarlaget. Det var sju som vann och nästan 27 på bilden, kändes det som. Dom tar sina chanser, men det var en bra träning och vi känner oss redo.

Alla spelare utom junioren Carl Ljungberg tränade för fullt.

– Han fick gå av U19-matchen i lördags. Det ska väl inte heller vara någon fara.

Hur känner du kring att ”Sebbe” och Christos tränade för fullt igen?

– Det är väl bra. Det är viktiga spelare för vår del, spelare som har skaffat sig allsvensk rutin, samtidigt som vi har bra ersättare.

– Fick man välja skulle man vilja ha alla spelare tillgängliga till alla matcher, men så är inte fallet. Det var glädjande att se dom på en fotbollsplan igen.

Degerfors tränar även torsdag och fredag innan det är dags för Elfsborg hemma på lördagskvällen.

Uppvisningsmatch för DIF – ska möta division 5-lag: ”Vi åker med A-truppen”

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.