Hoppa till huvudinnehållet

Eldade gräs – sen startade en gräsbrand

Publicerad:
Räddningstjänsten är på väg till gräsbranden utanför Storfors. Foto: Dan Enwall

En gräsbrand startade utanför Lungsund efter att någon eldat gräs eller ris. Personer på platsen hjälpte till att hindra branden från att sprida sig till skogen i väntan på räddningstjänsten.

Strax innan klockan 18 fick SOS Alarm in larmet om gräsbranden utanför Lungsund i Storfors kommun. Någon ska ha eldat gräs eller ris som sedan spridit sig så att en gräsbrand startat. Räddningstjänsten blötlade området med vatten och var klara med släckningen på ungefär 15 minuter, utan att branden hunnit sprida sig till skogen.

Artikeltaggar

BränderLungsundOlyckor och katastroferSOS AlarmStorforsStorfors kommun

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.