Hoppa till huvudinnehållet

Han tog emot Lions stipendium: ”Nu ska jag cykla hem till Åtorp”

Publicerad:
Stefan Fejes gav över en trehjulig elcykel till årets stipendiat Christian Allén.
Stefan Fejes gav över en trehjulig elcykel till årets stipendiat Christian Allén. Foto: Amalia Jansson

Det var med ett stort leende som en fågelintresserad Åtorps-kille fick ta emot Lions stipendium under torsdagsförmiddagen.

– Det känns bra i hjärtat att kunna bidra med det här! berättar Stefan Fejes, från Lions Club Degerfors.

Under torsdagen deltog Karlskoga Tidning-Kuriren vid utdelningen av Lions årliga stipendium.

– Vi delar varje år ut stipendium till en eller flera personer i trakten som är väl värda det, berättar Stefan Fejes.

Kandidater till stipendium nomineras av invånarna och ett urval görs sedan inom styrelsen. I år föll lotten på Christian Allén. Christian är född och uppvuxen i Degerfors och har ett stort intresse för fåglar och fjärilar. Christian har en funktionsvariation, men det är inte något som han låter sig stoppas av.

– Jag är mycket ute i naturen och gör utflykter runt om i Värmland och Närke. Mitt favoritställe är en liten sjö utanför Hasselfors som heter Hammarsjön. Där finns det ett rikt fågelliv! berättar Christian och fortsätter. I mitt handikapp är det viktigt att jag rör på mig för att kroppen ska fungera så bra som möjligt, så den här cykeln kommer underlätta väldigt mycket.

Christian Allén fick ta emot Lions stipendium under torsdagsförmiddagen.
Christian Allén fick ta emot Lions stipendium under torsdagsförmiddagen. Foto: Amalia Jansson

När Christian får ta emot cykeln, som är en trehjulig elcykel sponsrad av Mandel cykel och trädgård samt Monark, lyser han upp.

– Det är en ofattbar glädje. Jag hade svårt att sova inatt! berättar Christian.

Hur ska du få hem cykeln nu då?

– Jag ska cykla till Åtorp, det blir inte mörkt fören vid halv tio och tills dess räknar jag med att vara hemma! säger Christian och skrattar.

Lions motivering till stipendiet lyder: ”Christian Allèn är en pigg, glad och charmig ung man med en fysisk funktionsnedsättning. Han är mycket naturintresserad med tonvikt på fåglar och fjärilar. Vistas mycket i naturen och den trehjuliga cykeln med elmotor, som utgör stipendiet, innebär mycket enklare förflyttning och höjd livskvalitet.”

Artikeltaggar

ÅtorpDegerforsElcykelKarlskogaLionsNöje/KulturStipendier

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.