Hoppa till huvudinnehållet

Topplopp av Djerflöftet – trea i Swedish League-premiären

Publicerad:
Ella Laine under premiärhelgen av Swedish League.
Ella Laine under premiärhelgen av Swedish League. Foto: PRIVAT

Ella Laine slog till med en toppinsats i premiärloppet av Swedish League. Djerflöftet blev trea av 85 startande – i konkurrens med ett år äldre löpare.

Swedish League beskrivs som orienteringsligan för de bästa svenska seniorerna och juniorerna på förbundets hemsida.

Den gångna helgen var det dags för säsongspremiär i skogarna utanför Valdemarsvik i Östergötland.

Med Sverigeeliten på plats gav Svartåtjejen Ella Laine ett utmärkt formbesked.

Djerflöparen fyller 17 om en dryg månad och slutade i konkurrens med ett år äldre löpare trea i D18-klassen i lördagens medeldistanslopp.

Hon var 62 sekunder efter segrande Alva Björk från OK Pan-Kristianstad och 37 sekunder efter tvåan Freja Hjerne från Tumba-Mälarhöjden OK.

Ella Laine på pallen.
Ella Laine på pallen. Foto: PRIVAT

Ella fortsatte med en 14:e plats i söndagens långdistans och ligger efter detta femma i D18-tabellen inför fortsättningen av Swedish League, som totalt består av elva lopp i år.

OK Djerf hade ytterligare en elitlöpare på plats i form av Jonna Lindblad i D20. Jonna blev 46:a på lördagen och 35:a på söndagen.

Karlskogaklubben ställde även upp med nio tävlande på Swedish Leagues publiktävling.

På lördagens medeldistans stod Linus Bodin-Liliegren och Edvard Pelander för framskjutna placeringar i klassen H16 där de kom sjua respektive åtta.

På söndagens långdistans kom Edvard Pelander åter åtta. Lillasyster Lin Pelander ville inte vara sämre, utan sprang in som sjua i D14.

Guld och silver till Ella Laine på USM: ”Är verkligen jättenöjd”

Artikeltaggar

OK DjerfOrientering

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.