Hoppa till huvudinnehållet

Var det en nödvändig åtgärd?

Publicerad:
Signaturen ”Besviken skattebetalare” tycker inte att kommunens pengar ska gå till att köpa ut kompetens personal. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Att plocka bort en utbildad, kompetent och skötsam undersköterska, det om något är slöseri med resurser och dessutom ta av vår och er kommuns skattepengar att betala med!

Tänk om ni skulle plocka bort all personal som blir obekväma för er när de försöker vara lösningsinriktade? För det är väl det som skett här, att hon blev obekväm för er?

Vem ska jobba då till slut, ni chefer kanske?

En enhetschef ska väl tåla att bli kritiserad när hon gjort fel utan att för den skull leta fel och brister på vissa för att senare kunna utnyttja det mot dem till sin fördel.

Alla har väl rätt att jobba i kommunen så länge det inte handlar om riktigt allvarliga förseelser, vilket det inte ens varit i närheten av här. Dessutom verkar det vara dålig information från cheferna så undersköterskorna inte vet vilka regler de ska förhålla sig till, det låter inte som någon trevlig arbetsmiljö.

Men ingen verkar reagera.

Ni borde skämmas och sen gnäller ni om minusresultat.

Många av er passar inte ens att vara chefer och saknar ledarskapets positiva egenskaper, ändå lyckas ni bli chefer, undra vad det beror på?

Chefer som till varje pris måste ha sin vilja fram och alltid ha rätt. Skyddar varandra det gör ni också för ni tycker att ni aldrig gör fel, eller?

Det ni makthavare lite högre upp behöver göra nu är att plocka bort alla prestigefyllda chefer i denna organisation och ta makten från chefer att besluta om utköp av personal på alla nivåer.

Vissa ska inte jobba med människor då är det kanske bättre med pappersjobb eller annat för dem.

Nånting måste väl vi vanliga skattebetalare kunna säga till om eftersom vi har valt er.

Våra skattepengar behövs till bättre saker.

Det gäller både i Karlskoga och Degerfors för ingen kommun är bättre än den andra och prestigefyllda chefer finns det lite överallt.

Besviken skattebetalare

Läs också:

Catarina Lindström: Ansvaret ligger högst uppKollegorna backar upp undersköterskan Anna: ”Som om man suttit och letat fel”Socialchefen: ”Oftast gör man en överenskommelse i någon form”Undersköterskan om chefen: ”Hon har sedan start både trakasserat och mobbat mig”

Artikeltaggar

ArbetsmiljöÅsikterÅtgärderBristerDegerforsInsändareKarlskogaOrganisationer