Hoppa till huvudinnehållet

Fick luft under vingarna: S kämpar på för att riva upp beslut att köpa Coophuset

Publicerad:
Degerfors kommunfullmäktige där Örjan Samuelsson (S) syns närmast i bild och bakom honom, i svart tröja, syns Daniel Vesa (S). Foto: Anna-Stina Tallmyren

Utspelet från de styrande gav oppositionen luft under vingarna, enligt Örjan Samuelsson (S). Nu fortsätter man kampen.

Plötsligt backar ledningen – vill upphäva beslut att köpa Coophuset

– Det var värst vilken fart det blev på höga vederbörande, är Örjan Samuelssons (S) första kommentar efter vår artikel där vi berättar att kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande gått ut med pressmeddelande om att de tänker föreslå att beslutet att köpa Coophuset ska hävas.

– Det var intressant att se att aktionen gav så snabbt genomslag, det visar att oppositionspolitik är värd att föras. Det ger luft under vingarna, säger Samuelsson och fortsätter:

– Det vi upplevt är att när man gör nånting tydligt är det värt mödan, det är bra såhär långt. Vi kanske hittar nåt mer vi vill jobba på framöver, vi har nu drygt tre år framför oss där vi kan utveckla oppositionspolitiken och det tänker vi göra.

Fortsätter

Såväl Samuelsson som Arbetarekommunens ordförande Daniel Vesa, säger att man kör på som planerat med namninsamlingen mot beslutet att köpa Coophuset. Insamlingen av namnunderskrifter börjar i samband med marknaden.

– Vi kör på i kampen till dess vi har ett beslut i kommunfullmäktige att Coophuset inte ska köpas, innan dess är det inte klart, säger Vesa.

(S)tartar namninsamling mot köp av forna Coophuset

Artikeltaggar

BeslutDaniel VesaKommunfullmäktigeKommunstyrelsenMarknaderÖrjan SamuelssonPolitikSocialdemokraterna

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.