Hoppa till huvudinnehållet

Orienteringsfest vid Råbäck både lördag och söndag

Publicerad:
En bild från förra årets tävlingar: OK Djerfs Edvard Pelander mot sin andra raka seger i H16-klassen. Robin Persson, till vänster.
En bild från förra årets tävlingar: OK Djerfs Edvard Pelander mot sin andra raka seger i H16-klassen. Robin Persson, till vänster. Foto: Tomas Nilsson

Kommande helg avgörs Boforsloppet och Letälvsträffen.

Degerfors OK och OK Djerf från Karlskoga samarbetar även i år när det gäller dessa tävlingar.

Tävlingsplats både lördag och söndag är vid DOK:s klubbstuga i Råbäck.

På lördagen anordnas Boforsloppet som är av långdistanskaraktär. Till Boforsloppet är det just nu 380 personer anmälda. Tävlingsledningen räknar med att ungefär 100 löpare anmäler sig på plats samma dag.

Pokaljakten...

Denna dag är det 29 Djerfungdomar anmälda.

Att det är så många beror på att det är Pokaljakten. Pokaljakten är en serie för ungdomar som är 14 år och yngre och som löper under våren och hösten. Totalt är det tolv deltävlingar-träningar under denna period. Beroende på hur många pokaljakter man har deltagit i får man olika stora eller små pokaler när säsongen är slut. Detta är mycket populärt bland barnen och lockar många små orienterare till träningar och tävlingar. Pokaljakten är ett samarbete mellan Djerf, Degerfors och Kristinehamn. Ingen Degerforsungdom finns anmäld denna dag.

Barn och ungdomar upp till 16 år får tävla när egen klubb arrangerar. Är man äldre än 16 år får man inte tävla utan i stället arbeta som funktionär.

...och Lilla VM

På söndagen anordnas Letälvsträffen som är en tävling över medeldistans. Till Letälvsträffen är det 298 personer anmälda. Samma här: tävlingsledningen räknar med cirka 100 löpare som anmäler sig på plats även denna dag.

Från Djerf är det 14 ungdomar anmälda och från Degerfors ingen denna dag heller. Det kan såklart dyka upp fler Djerf- och Degerforsungdomar som anmäler sig på plats.

Under söndagen ingår Lilla VM.

Terrängen där tävlingarna ska äga rum beskrivs så här i ett ”utskick” till de tävlande: ”Måttligt kuperad, relativt detaljrik terräng med i huvudsak äldre skog. God sikt och framkomlighet. Tät undervegetation förekommer. Friluftsområde med elljusspår och stigar”.

Tävlingsledare: Patrik Nylén, DOK.

Banläggare: Håkan Almkvist, DOK.

Bankontrollant: Rasmus Pettersson, Djerf.

Tävlingskontrollant: Per-Martin Svärd , Värmlands orienteringsförbund.

Artikeltaggar

Degerfors OKOK DjerfOrientering

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.