Hoppa till huvudinnehållet

Gruvmiljö och folkhögskola agerar musikresidens för musikskapande

Publicerad:
Örebro-musikerna Johannes Thorell och Linnéa Landström skapar musik i gruva och på folkhögskola. Foto: Sofia Landström

Elektroakustisk möter jazzmusik när Karlskoga folkhögskola och Ställbergs gruva förvandlas till musikresidens. Syftet är att ge plats åt musikskapande och musikaliska uttryck.

Under maj kommer Ställbergs gruva och Karlskoga folkhögskola agera musikresidens när Örebroarna Linnéa Landström och Johannes Thorell arbetar med sitt musikskapande tillsammans med två andra musiker.

– Musikbranschen känner fortsatt av pandemins spår, med residensen vill vi ge professionella musikskapare en möjlighet till arbetsro och musikalisk utveckling, säger Isak Bergström som är utvecklingsledare inom musik hos Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Projektet är ett samarbete mellan Region Örebro län, Ställbergs gruva och Karlskoga folkhögskola med fokus på att ge plats åt musikskapande och musikaliska uttryck. Under 12 dagar i maj kommer Johannes Thorell befinna sig i lokalerna på Karlskoga folkhögskola för att skapa musik.

Linnéa Landström och Johannes Thorell ägnar sig åt vitt skilda musikgenre. Linnéa är kompositör och musiker med bakgrund inom bland annat konstmusik och körmusik med fokus i jazz- och folkmusiken. Johannes spelar istället saxofon och ska under projektet fokusera på elektroakustisk musik.

Tillsammans med de två andra musikerna kommer Linnéa och Johannes den 27 maj bjuda på en konsert i Ställbergs gruva där det förutom musik även kommer bjudas på bland annat poesiuppläsning och konstutställning.

Artikeltaggar

FolkmusikJazzKarlskoga folkhögskolaKompositörMusikÖrebroRegion Örebro län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.