Hoppa till huvudinnehållet

Hållbarhet och gängkriminalitet: Heta ämnen under (C) distriktsstämma

Publicerad:
Linda Larsson, ordförande för distriktet i Örebro län. Foto: Emilia Molin

Centerpartiet höll en distriktsstämma för att svara på ett tjugotal motioner. Det största fokuset var på ett hållbarhets- och energiperspektiv, men det diskuterades även gängkriminalitet och rättsprinciper.

Den 15 april höll Centerpartiets distriktsstämma där centerpartister från alla delar av länet samlades för att diskutera framtiden och besvara 23 olika motioner.

– Det ger kraft att få möta alla engagerade centerpartister i hela länet. Det är viktigt att vi ses och pratar politik och framtid. Vi har hanterat många motioner med stor spridning och ser fram emot höstens partistämma här i Örebro, säger Linda Larsson, omvald ordförande för distriktet i Örebro län i ett pressmeddelande.

Distriktsstämman inleddes av paritets vice partiledare Ulrika Liljeberg som tryckte på vikten i att öka invånarnas möjlighet att påverka sitt eget liv och ”ge människor chansen att genomföra livsresor”. Liljeberg förklarar vidare att Sverige behöver en rättpolitik som vågar ta sig an dagens brottslighet och samtidigt håller hårt vid rättsprincipen.

– Det är viktigt att se och motverka det grova våldet mot kvinnor och inom gängen! säger Liljeberg i pressmeddelandet.

Många av de motioner som besvarades under distriktsstämman hade ett hållbarhets- och energiperspektiv med fokus på hur befolkningen ska bli mer resurseffektiv och hur man ska kunna ansluta till förnybara elproduktion.

Mötet innehöll starka diskussioner innan det avslutades av tillförordnad ordförande för dagen, Jimmy Nordengren, kommunalråd för Centerpartiet Örebro.

Artikeltaggar

CenterpartietLinda LarssonMiljöÖrebroÖrebro länPolitikPressmeddelandeUlrika Liljeberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.