Hoppa till huvudinnehållet

DIF-kaptenen saknas fortsatt: ”Klart vi vill ha honom med”

Publicerad:
Sebastian Ohlsson under premiärförlusten mot Hammarby.
Sebastian Ohlsson under premiärförlusten mot Hammarby. Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Sebastian Ohlsson missar även lördagens hemmamatch mot Elfsborg.

– Klart vi vill ha honom med, men nu är det bara för andra att steppa in och göra det bra, säger tränaren Tobias Solberg.

Ohlsson var efter drygt två veckors frånvaro tillbaka i full träning på onsdagsförmiddagen.

Han har tillfrisknat efter förra veckans sjukdom, men hämmas fortfarande av sin fotskada.

– Nu har han kört på och han känner sig inte helt 100. Kan han inte ge 100 är det inte läge att vara med i någon matchtrupp heller. Det är viktigt att han blir helt bra, säger tränare Solberg.

Oscar Wallin har vikarierat för Ohlsson i de två senaste matcherna och har fått beröm för sina insatser.

”Är inte oroliga”

Wallin lär, utifrån detta, nu fortsätta till vänster i trebackslinjen.

– Vi gjorde en fin match hemma mot Halmstad, med samma förutsättningar. Vi hoppas att vi kan bjuda upp igen här hemma.

För motståndet står Elfsborg – laget som orsakade Degerfors den omtalade 0–6-förlusten på Stora Valla i sjätte omgången förra året.

– Det var ett bottennapp, men det är väl inget vi lägger fokus på. Vi har mött Elfsborg två gånger sedan dess, borta förvisso, och kryssat i båda. Vi kan matcha dom om vi gör det bra och det kan vi göra på hemmaplan. Där har vi goda chanser att kunna ta poäng i alla matcher.

Det är skillnaden

Degerfors har bara förlorat en hemmamatch sedan 0–6-smällen. Den förlusten var 0–2 hemma mot Malmö i förra säsongens tionde omgång.

– Främst har vi blivit ännu mer stabila. Vi har skruvat på detaljer, främst i vårt försvarsspel. Vi har organiserat om oss lite och allihop har i större grad insett vad som krävs. Det krävs en enorm arbetsinsats och vi känns stabilare så.

Elfsborg har länge varit fruktat för sina omställningar. Numera framhäver allsvenska experter även Degerfors omställningsspel.

– Vi behöver hantera omställningsspelet i båda riktningarna – offensivt när vi själva vinner bollen och defensivt där Elfsborg vill driva upp ett jättehögt tempo. Vi vill inte ge Elfsborg lägen att kontra. Där har de kvalitéer, framför allt spets framåt. Spelare som kan göra sin gubbe när dom har en bra dag.

”Vill ge oss chansen”

Degerfors har tre poäng efter tre omgångar och kommer från 0–2 borta mot Mjällby. Elfsborg har fyra poäng och pulveriserade BP med 5–0 hemma i sin senaste match.

– Vi vill ge oss själva chansen. Sen vet vi om att Elfsborg kommer från en storvinst som säkert har stärkt dom. Det gäller att vi är vakna på deras sätt att spela.

Christos Gravius är redo för spel efter förra veckans sjukdom. Tillbaka i truppen är även Albin Mörfelt, som därmed är aktuell för säsongsdebut efter sin fotoperation.

Gravius och Mörfelt ersätter juniorerna Alexander Hedén Lindskog och De Pievre “Depi” Ilunga i truppen jämfört med senaste matchen mot Mjällby.

Truppen: Sondre Rossbach, Jonas Olsson, Sean Sabetkar, Gustav Granath, Seid Korac, Oscar Wallin, Damjan Pavlovic, Justin Salmon, Christos Gravius, Karim Mammar, Elyas Bouzaiene, Erik Lindell, Joe Gyau, Peter Gwargis, Diego Campos, Rasmus Örqvist, Gustav Lindgren, Dijan Vukojevic, Fortune Bassey och Albin Mörfelt.

Lagerbielke om skillnaden mellan Degerfors och Elfsborg: ”Går inte jämföra”

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollIF ElfsborgSebastian OhlssonTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.