Hoppa till huvudinnehållet

"Svennis" om sjukdomen: ”Har bra och mindre bra dagar”

Publicerad:
Sven-Göran "Svennis" Eriksson berättar om sin hälsa i en intervju med Aftonbladet. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I slutet av februari blev det känt att Sven-Göran "Svennis" Eriksson drabbats av hälsoproblem.

Nu pratar 75-åringen om hur han mår.

– Jag vet vad jag har och jag har en sjukdom, säger han till Aftonbladet.

Det var genom Karlstad Fotbolls hemsida som "Svennis" meddelade att han omedelbart tvingades begränsa sina uppdrag som sportchef i föreningen för att fokusera på hälsan.

– Jag var rådgivare i Karlstad Fotboll förra året, i år skulle jag vara sportchef, men sedan när jag blev ofrisk så gick det inte. Innan var jag där varje dag. Ska jag ta på mig den uppgiften så vill jag ha möjligheten att jobba 200 procent när det behövs. Det går inte att göra det på halvfart, säger han till Aftonbladet.

På frågan om hur han mår svarar "Svennis":

– Jag mår bra, egentligen. Jag vet vad jag har och jag har en sjukdom. Det jobbas på att göra det bättre och det är som det är. Jag har mina bra dagar, och några som inte är lika bra ibland. Jag fungerar ganska bra. Det är stor skillnad mellan att göra det man vill och har lust med och det man faktiskt orkar, säger 75-åringen och fortsätter:

– Från och med nästa vecka tänkte jag försöka se några träningar med Karlstad Fotboll.

Han kommer att vara på plats imorgon, när Karlstad tar emot Täby på Sola Arena.

”Svennis” sjuk – berättar med egna ord

Artikeltaggar

AftonbladetDegerforsFotbollIF Karlstad FotbollIFK GöteborgItalienPortugalSjukdomSL BenficaSven-Göran ErikssonTräning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.