Hoppa till huvudinnehållet

Sött vin till vårsol och ljummen sockerkaka

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Ett säkert vårtecken är denna återkommande lansering av Vajras Moscato d’Asti. Ett lätt pärlande vin gjort på druvan moscato. Sött ja, men också härligt friskt och uppiggande.

Fyllt med fläderblom, inlagd ingefära, kanderade apelsinskal, honung och gröna solmogna päron. Ett vin att dricka i vårsolen, till biscotti, ljummen sockerkaka, vaniljglass med bär eller nybakade små spröda vaniljdrömmar.

Vinet har sitt ursprung i Moscato d’Asti som ligger i Piemonte, nordvästra Italien. En region som ständigt förknippas med de röda vinerna på druvor som nebbiolo och barbera. Och mat med tryffel, mycket smör och långkok.

Men nu är det äntligen vår, och att dags att välkomna den lättare maten och de friskare vinerna.

Vi mjukstartar med denna lilla pärla som lanseras nu på fredag. Antal flaskor? 6 000 stycken. Våren blev genast ännu sötare och godare!

G.D. Vajra Moscato d'Asti 2022.
G.D. Vajra Moscato d'Asti 2022.

Vinet: G.D. Vajra Moscato d'Asti 2022

Nr: 90166, tillfälligt sortiment

Druvor: 100 procent moscato

Pris: 149 kronor

Artikeltaggar

ItalienMat och dryckSofias fredagstipsVin