Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Ta hand om er personal i äldreomsorgen

Publicerad:
Oroliga anhöriga menar att Karlskoga kommun måste ta hand om sin omsorgspersonal. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi är en grupp anhöriga som med med spänning följer insändarna angående tystnadskultur i Karlskoga Tidning. Om man skrapar mer på utan kan det säkerligen bli ett pris till för tidningen. Detta är en sak till som inte är så hedervärd för innovativa Karlskoga, och de lär inte få pris för sin hemsjukvård.

Det finns ingen ordning och reda från mellancheferna. Vi har tyvärr bevittnad gråtande personal som bett oss anhöriga om hjälp, då chefen har skrikit åt dem. De flesta som kommer till våra anhörig säger öppet att de vill sluta, eller byta kommun.

I Cirkulationen av personal kommer ständigt nya, som vi som anhöriga måste lära upp, En i anhörighetsgruppen kommer välja att själv ta hand om sin pappa i sommar, fungerar det inte med ordinarie personal hur ska det då bli i sommar.

Att oenighet kan uppstå förstår vi, men allt för många fall kommer nu upp. Varför slutar bra personal, varför reagerar ingen när människor flyr äldreomsorgen. Här krävs en utredning, Det är ju utredningar om allt annat lekplatser, byggen mm så en utredning i det här fallet vore på sin plats snarast och inte läggas nåt lock på. Om vi ska kunna rekrytera nya bra medarbetare krävs det att man även tar tag i jobbiga saker så som att inse att ledningen inom hemvården inte fungerar. Kloka innovativa Karlskoga va nu lite kloka ta hand om er äldreomsorgspersonal innan det är för sent.

Oroliga anhöriga vars släktingar och familj drabbas

Artikeltaggar

ÅsikterInsändareKarlskogaLekplatserTidningarTystnadskulturUtredningar