Hoppa till huvudinnehållet

Fylla och stök – man gripen för grovt vapenbrott och vakt misshandlad

Publicerad:
Det har varit en stökig natt i Värmland med flera personer omhändertagna.
Det har varit en stökig natt i Värmland med flera personer omhändertagna. Foto: Johan Nilsson/TT

Det har varit en stökig natt i Värmland. En person har gripits och flera har omhändertagits för berusning.

– Vi har haft ett högt inflöde av alkoholrelaterade brott med ett högt antal personer omhändertagna, säger Anders Dahlman, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

I Karlstad greps en man under natten för att ha misshandlat och hotat en annan man med ett pistolliknande föremål.

Den gripne mannen är i 30-årsåldern.

– Ärendet har utspelat sig utomhus. Efter diverse utredningsåtgärder utfördes en husrannsakan hemma hos mannen som då greps, säger Anders Dahlman.

Mannen släpptes senare på fri fot. Vid 11-tiden meddelade polisen att misstankarna mot mannen är avskrivna och att man nu jobbar på ett annat spår.

Det finns också en misstanke från polisens sida att ärendet hänger ihop med det rån som skedde i Karlstad under natten till lördag.

Båda händelserna har skett på Kronoparken och polisen söker nu vittnen till händelserna.

Flera omhändertagna

Vid 01-tiden i natt omhändertog polisen en man i 30-årsåldern enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusad person). Mannen hade vägrat betala en taxiresa och slog sönder en ruta på taxin.

30-åringen misstänks för våld mot tjänsteman, skadegörelse och förargelseväckande beteende.

I Arvika misshandlades en ordningsvakt strax innan midnatt av en kraftigt berusad kvinna i 70-årsåldern. Kvinnan är misstänkt för våld mot tjänsteman och omhändertogs enligt LOB av polisen.

Vid 23.30-tiden igår kväll misshandlades en man i 18-årsåldern grovt i Karlskoga. En annan man i 18-årsåldern misstänks för den grova misshandeln. Den misstänkte var påtagligt påverkad och omhändertogs enligt LOB.

– Det är något typ av våld som kan rubriceras som grovt, men vad för våld är oklart för mig. Det här är också ett alkoholrelaterat brott, och det genomsyrar natten i hela regionen egentligen.

Polisen har också mottagit flera samtal om högt spelade musik från bilar, samt hanterat ärenden angående psykisk ohälsa.

Artikeltaggar

Anders DahlmanArvikaBrott & blåljusHotKarlstadLOBMisshandelVapenbrottVärmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.