Hoppa till huvudinnehållet

Succé för handlarna men värmen drog färre marknadsbesökare

Publicerad:
Degerforsfestens marknad i centrum besöktes av mellan 15 000 och 17 000 personer, enligt uppskattning av representant för knalleorganisationen. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Svaret blir nog olika om man frågar handlarna och knallarna, tror Pierre Barsoma då han summerar Degerforsfesten. Handlare han pratat med säger att det var bästa helgen försäljningsmässigt.

När vi försöker nå Pierre Barsoma, Degerfors centrumutveckling, på lördagskvällen efter Degerforsfesten svarar han inte. Men efter en stund ringer han upp, han och hans familj är ute och sopar och samlar ihop skräp efter festligheterna och har fyllt en gallerkärra och en skåpbil med skräp.

Är det bara ni som städar?

– Ja det är jag och familjen. När avspärrningen på genomfarten slutar gälla ska det vara klart och vi är snart färdiga. Då ska jag gå hem och duscha och gå ut på altanen och sätta mig med en kopp kaffe, säger Pierre Barsoma.

Sommarvädret som rått under Degerforsfesten har varit skönt, men inte bara till fördel, enligt Barsoma.

– Då har folk andra saker i huvudet också, trädgårdsarbete och plocka fram utemöblerna, sitta hemma i solen och njuta. Så det har periodvis varit ganska lugnt, men på fredagen efter lunch var det jättemycket folk och jag tyckte det var mycket även på lördag förmiddag, säger han.

Köer

– Jag trodde hemmamatchen skulle ha dragningskraft och visst, gatan har inte varit tom men periodvis har vi märkt även i affären att det varit bara vi och däremellan tre meter kö, säger Barsoma som också har klädbutik.

– Jag skojade och sa ”ska vi ta fram en kassa till”, men gjorde det och det var faktiskt kö till båda kassorna stundtals, så som handlare säger jag dundersuccé.

– När jag pratar med andra handlare säger de samma sak, att det var bästa marken hittills försäljningsmässigt. Men alla knallar var inte helt nöjda, medan andra var jättenöjda. Men kanske det i snitt är en åtta av tio i betyg så det är ju inte illa, men visst finns saker som kan förbättras, men alla var nog chockade över att det blev såhär varmt i april.

Mycket annat

– Jag var och åkte helikopter i Kanadaskogen och det var mycket folk även där trots att det är mycket som händer i helgen, med motorlördag i Karlskoga, loppis i Vallakyrkan och så vidare. Det var mycket folk ute vid borden vid Manals café och folk överallt, vilket är härligt att se, säger Barsoma och tillägger:

– En från knalleorganisationen som var ute uppskattade besöksantalet de båda dagarna till totalt mellan 15 000 och 17 000 personer.

Degerforsfestens marknad är över för denna gång, härnäst är det Vulkanmarken.
Degerforsfestens marknad är över för denna gång, härnäst är det Vulkanmarken. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Artikeltaggar

DCUDegerforsDegerforsfestenHelikopterKarlskogaMarknaderNyheterPierre Barsoma

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.