Hoppa till huvudinnehållet

Här firar (V) och (S) första maj

Publicerad:
Socialdemokraternas första maj-firande när dåvarande försvarsminister Peter Hultqvist (S) besökte staden. Arkivbild. Foto: Kajsa Juslin

Det blir traditionella första maj-firande på flera platser i Karlskoga och Degerfors med omnejd även i år. Med en vecka kvar till arbetarhögtiden utlovas, än så länge, lite kallare demonstrationsväder.

I Karlskoga demonstrerar Socialdemokraterna från Folkets hus till Ekmansdalen. Årets talare är Daniel Andersson, förbundsordförande för HBT-Socialdemokrater.

Socialdemokraterna i Degerfors firar i folkets park med talar som Nina Höijer och Johanna Svärd. Degerfors musikkår spelar och det blir både tipspromenad och varmkorv.

För den som vill fira i med Socialdemokraterna i Örebro går marschen från Slottsparken till Stortorget. Huvudtalare är Livs förbundsordförande, Eva Gouvelin. Vill man istället fira i Karlstad är det avmarsch från Stora torget till museiparken. Årets talare är bland annat Lars Mejern Larsson och tidigare landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

I Kristinehamn gör Socialdemokraterna och Vänsterpartiet det ovanliga och marscherar tillsammans. Runt lunchtid går tåget från Stadsparken. För Socialdemokraterna blir det sedan en familjedag i Stadsparken och för Vänsterpartiet blir det tal i Järnvägsparken rapporterar Nya Kristinehamns-Posten. På sossarnas firande medverkar bland annat Daniel Blixt, för Socialdemokraterna och Isadhora Zafiri från SSU Värmland. På vänsterns firande är riksdagsledamoten Lotta Fornarve Jonsson huvudtalare.

Vänsterpartiet

Lokalt för Vänsterpartiet i Karlskoga och Degerfors firas första maj i år i Degerfors. Där hålls ett möte på Medborgarplatsen vid Folkets hus med flera talare som bland annat Anna Lilja och Maja Lindberg. Det kommer att bjudas på kaffe och tilltugg samt musik.

I Karlstad samlas Vänsterpartiets och Ung vänsters demonstrationståg vid Soltorget och marscherar till Kils paradorkester. Talar gör bland annat partistyrelseledamoten Kalle Larsson och den tidigare riksdagsledamoten Bodil Murås.

Vill man hellre åka till Örebro firar Vänsterpartiet och Ung vänster första maj med avmarsch i Slottsparken för att sedan fira med musik och tal på Våghustorget. Ansiktsmålning och popcorn utlovas.

Artikeltaggar

Anna LiljaAnna-Caren SätherbergBodil MuråsDegerforsKarlskogaLars Mejern LarssonÖrebroPolitikSocialdemokraternaUng vänsterVänsterpartiet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.