Hoppa till huvudinnehållet

Ledamöter fick underlag men köpesumma för Coophuset finns i årets budget

Publicerad:
Förvärv av forna Coophuset finns det sedan tidigare beslut på liksom köpesumman i investeringsbudgeten, även om det i senaste ekonomimötet inte längre fanns med i sammanställningen över investeringar för nästa år.
Förvärv av forna Coophuset finns det sedan tidigare beslut på liksom köpesumman i investeringsbudgeten, även om det i senaste ekonomimötet inte längre fanns med i sammanställningen över investeringar för nästa år. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Jo, underlag skickades ut där investeringarna var listade. Men det ändrar inget i sak, det finns med i årets investeringar.

Efter artikeln om att kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande nu, då vi i en artikel berättat att Socialdemokraterna gör en namninsamling mot köpet av forna Coophuset, gått ut med att de tänker föreslå att beslutet om att köpa Coophuset upphävs, så kom ett mail från kommunstyrelsens ordförande, Anneli Mylly (V).

Hon skriver att alla ledamöter till mötet 29 mars i kommunstyrelsens arbetsutskott, ksau, ekonomi fått ett arbetsmaterial skriftligt, där det står förslag på investeringsbudget 2024. Enligt Mylly är det en detaljerad lista med det som ska investeras i.

Ekonomichef Per Nordin har också hört av sig och förtydligat, det han sa i första artikeln, att det ännu inte finns något officiellt dokument avseende budget 2024. Men att det däremot till möten med ksau ekonomi skickas ut olika underlag.

Färre poster

Till mötet 29 mars fanns i sammanställningen över investeringar endast poster med för kommunstyrelsen oförutsett, IT och kommunfastigheter, enligt Nordin.

I tidigare versioner fanns även andra poster med, exempelvis Coop-huset, som till mötet 29 mars inte längre fanns med i sammanställningen

Dock förändrar inte detta det faktum, att i årets investeringsbudget finns en summa om 6,7 miljoner kronor anslagen för köp av Coophuset likaväl som det finns ett beslut sen maj i fjol om att köpa detsamma.

Läs tidigare artiklar här:

(S)tartar namninsamling mot köp av forna CoophusetPlötsligt backar ledningen – vill upphäva beslut att köpa CoophusetFick luft under vingarna: S kämpar på för att riva upp beslut att köpa Coophuset

Artikeltaggar

Anneli MyllyBudgetarInvesteringarKommunstyrelsenPer NordinPolitikSocialdemokraterna

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.