Hoppa till huvudinnehållet

Kongres(s) riktar uppmaning till regeringen: ”Ta ansvar och agera nu”

Publicerad:
Matilda Ernkrans fick fortsatt förtroende som distriktsordförande för Socialdemokraterna i Örebro län.
Matilda Ernkrans fick fortsatt förtroende som distriktsordförande för Socialdemokraterna i Örebro län. Foto: Pontus Lundahl/TT

I helgen valde Socialdemokraterna i Örebro län att ge sitt fortsatta förtroende till Matilda Ernkrans som distriktsordförande. Samtidigt passade partiet på att ge en skarp uppmaning.

– Socialdemokraterna Örebro län riktar en uppmaning till regeringen och Sverigedemokraterna om att ta ansvar och agera nu – och stå upp för vanligt folk, såväl i Sverige som runt om i världen, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Det samlades cirka 100 kongressledamöter som samlat gör en rad uttalande om läget både i Sverige och nationellt.

– Nu ser vi konsekvenserna av högerpolitiken. Högerregeringen och Sverigedemokraterna står passiva inför de effekter kriget och inflationen får för den svenska befolkningen, menar distriktsårskongressen.

De menar att vanligt folk glömts bort.

– Tidöavtalet och konsekvenserna det får för vanligt folk är svåra och regeringen spelar ett högt spel med vår gemensamma välfärd, sysselsättningen och våra barns framtid som insats.

Artikeltaggar

DegerforsInflationKarlskogaKongresMatilda ErnkransÖrebroÖrebro länPolitikSocialdemokraternaVälfärd

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.