Hoppa till huvudinnehållet

Traditionell Svartåträff med veteranfordon på gång

Publicerad:
Arkivbild från en tidigare Svartåträff.
Arkivbild från en tidigare Svartåträff. Foto: Arkivbild

Den 30 april är det dags för den traditionella Svartåträffen med tillhörande bil- och motorcykelträff vid Gamla bruksområdet i Svartå.

Åkerihistoriska sällskapet finns på plats tillsammans med cirka 100 veteranbilar, -bussar, -personbilar och -motorcyklar från Sverige, Norge och Danmark.

– Det är tolfte året vi arrangerar det här, med undantag av två års coronapaus, säger Stefan Fejes ordförande i Svartå utvecklingsgrupp.

Det kommer även att finnas knallar på plats som säljer delar till veteranfordon och lite andra grejor till bilar.

– Det brukar komma mellan 1 000 och 2 000 besökare beroende på vädret och det blir mycket tindrande ögon på både vuxna och barn, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Vissa fordon får man kliva ombord på. Det brukar vara uppskattat av det yngre gardet.

Parkera på anvisad plats

Det finns lättillgängliga toaletter i anslutning och man kan fika och äta på Sjötullen eller på utställningsområdet där det serveras fika, varmkorv och hamburgare. Det kommer också att finnas kaffe, hembakt och smörgåsar på Hembygdsgården.

– Det är gott om parkeringsplatser och vi vill gärna att publiken parkerar där vi anvisar för att inte hindra eventuella blåsljusfordon.

Fejes berättar att kvällen innan kommer en del av chaufförerna att samlas i Smedsstugan för lite nostalgiskt snack.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Svartå utvecklingsgrupp, Smedsstugans aktivitetsförening, Svartå IF, Svartå hembygdsförening och Åkerihistoriska sällskapet.

Tidigare artiklar:

Veteranfordon visas upp när Svartåträffen återupptasSvartåträffen för tionde året i radGamla fordon och mopperaceTusentals besökare och vackert väderHoppas på 2 000 besökare

Artikeltaggar

NostalgiNyheterSvartå

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.