Hoppa till huvudinnehållet

384 åkte för fort i länet när polisen hade trafikvecka

Publicerad:
Foto: Fredrik Karlsson

Polisen hade under förra veckan en nationell trafikvecka där man hade stor närvaro på vägarna. I region Bergslagen rapporterades 953 förare för hastighetsöverträdelser.

Mellan den 17 och 23 april genomfördes den nationella trafikveckan där polisens fokus låg på att förebygga överträdelser och uppmana till att följa trafikreglerna.

De allvarligaste olyckorna med dödlig utgång sker ofta på vägar med en högre hastighet.

Ett av de prioriterade områdena är att kontrollera bilister som inte följer hastighetsbegränsningarna. Så även i region Bergslagen där ett stort antal kontroller genomfördes i våra tre län Örebro, Dalarna och Värmland under dygnets alla timmar.

Totalt rapporterades 953 fordonsförare för hastighetsöverträdelser i regionen. Av dessa överträdelser var 177 i spannet sex till nio i kilometer i timmen över rådande hastighetsbegränsning.

I polisområde Örebro rapporterades 384 hastighetsöverträdelser, varav 40 var i spannet sex till nio kilometer över rådande hastighetsbegränsning. Två narkotikabrott har också rapporterats under kontrollerna och tre personer omhändertogs enligt utlänningslagen.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDalarnaNarkotikabrottOlyckorÖrebroTrafikreglerVärmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.