Hoppa till huvudinnehållet

Två av 27 stipendier till Karlskoga

Publicerad:
Karlskoga bibliotek tilldelas ett av Region Örebro läns stipendium. (Arkivbild)
Karlskoga bibliotek tilldelas ett av Region Örebro läns stipendium. (Arkivbild) Foto: Helena Lundberg

Av ca 100 ansökningar valdes 27 stipendiater ut, men bara två tillföll Karlskoga. Syftet med stipendierna är att främja kulturskapande och bidra till möjligheten att vidareutveckla det konstnärliga skapandet i länet.

Region Örebro län delar varje år ut stipendier till kulturskapare inom bild och form, dans, film och litteratur. Målet är att underlätta möjligheten att utveckla det konstnärliga skapandet i Örebro län.

– Med dessa stipendier vill vi ge länets professionella kulturskapare möjlighet att vidareutvecklas i sina konstnärskap. Det har varit roligt men svårt att välja när det finns så många spännande och nyskapande idéer, säger Johanna Berglund som är utvecklingsledare inom litteratur hos Region Örebro län, i ett pressmeddelande.

Stipendiaterna väljs ut med hjälp av en referensgrupp och från en urvalsgrupp om cirka 100 ansökningar får 27 stycken ta emot stipendium. I denna omgång delades två stipendier ut i Karlskoga, det ena till Karlskoga bibliotek och det andra till Katarina Barycz.

Karlskoga bibliotek får 18000 kronor för att öka bibliotek-rummets läsbarhet och öka tillgången till biblioteksmedia genom ny skyltning och klartextsystem. Katarina Barycz tilldelas 2000 kronor inom kategorin ”främjandestöd litteratur 2023”.

Artikeltaggar

BibliotekKarlskogaLitteraturNöje/KulturÖrebroRegion Örebro länStipendier

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.