Hoppa till huvudinnehållet

Fem nya ledamöter till Universitetsstyrelsen

Publicerad:
Regeringen valde idag in fem nya ledamöter till styrelsen för Örebro Universitet. (Arkivbild)
Regeringen valde idag in fem nya ledamöter till styrelsen för Örebro Universitet. (Arkivbild) Foto: Kicki Nilsson / Icon Photography

Idag beslutade regeringen att fem nya ledamöter väljs in i styrelsen för Örebro universitet.

– Alla fem bidrar med viktiga kunskaper och kompetenser, säger universitetsstyrelsens ordförande Lars Haikola.

Jonas Albertson, teknologichef på Epiroc Group och vd för Epiroc Rock Drills AB, Kerstin Lindberg Göransson, tidigare vd för Akademiska hus och numera styrelseordförande i Sveaskog AB, Oddrun Samdal, professor i hälsofrämjande och hälsopsykologi vid Universitetet i Bergen, Norge, Rickard Simonsson, regiondirektör i Region Örebro län och Mats Tysklind, professor i miljökemi vid Umeå universitet. Det är de fem nya ledamöterna som regeringen under dagen beslutade att välja in i styrelsen för Örebro universitet.

Universitetsstyrelsen är Örebro Universitets högst beslutande organ och de nya ledamöterna tillträder den första maj.

– Alla fem bidrar med viktiga kunskaper och kompetenser som är relevanta för Örebro universitets resa mot framtiden, säger Lars Haikola, styrelseordförande för Örebro universitet, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

BeslutLars HaikolaMats TysklindOddrun SamdalÖrebroÖrebro universitetPolitikRickard SimonssonStyrelserUniversitet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.