Hoppa till huvudinnehållet

Forward från seriekonkurrent klar för BIK Karlskoga: ”Höga förväntningar”

Publicerad:
Theodor Pistek är klar för BIK Karlskoga. Foto: PETTER ARVIDSON

BIK Karlskoga har gjort klart med en ny forward. Det handlar om Theodor Pistek, 21, som senast kommer från Kristianstad.

Rykten om Pistek till BIK Karlskoga kom redan i februari. Då var det Sportbladet som skrev att parterna var muntligt överens. Något som Torsten Yngveson dementerade.

– Det är helt fel, sa han då.

Nu, lite drygt två månader senare, är Pistek presenterad av BIK Karlskoga.

Forwarden, som kommer från Tjeckien, har spelat i svensk hockey sedan 2016–2017. Han har representerat Örebro i juniorhockeyn och därefter Köping i division 1.

De två senaste säsongerna har det blivit spel i Kristianstad. På 94 matcher i grundserien står Pistek noterad för 39 poäng.

Avtalet sträcker sig över kommande säsong.

– Jag har höga förväntningar inför det som väntar, det ska man alltid ha. Jag vill ta mig uppåt och utvecklas och då känns BIK Karlskoga som ett steg i rätt riktning, säger Pistek till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Jag känner ju till klubben sedan tidigare eftersom jag dels har varit här som motståndare några gånger och dels har kompisar som är från stan. Nu ser jag fram emot att få träffa laget och att vi förhoppningsvis snabbt komma ihop som grupp.

Sportchefen Torsten Yngveson:

– Theo är en intressant och lovande ung spelare som vi tror kommer att vara ett bra tillskott till vår offensiv. Han imponerade i Kristianstad i vinter och vi ser fram emot att få se honom i BIK Karlskogas tröja kommande säsong.

Yngveson dementerar uppgifterna om ny forward: ”Det är helt fel”Ytterligare tre spelare lämnar BIK KarlskogaPoängstark norsk duo klar för BIK Karlskoga: ”Hög nivå”

Lagbygget

Målvakter: Marcus Hellgren-Smed (kontrakt över 2024–2025), Samuel Jonsson (24–25).

Backar: Stefan Milosevic (24–25), Måns Krämer (23–24), Viktor Lang (23–24), Henrik Larsson (23–24), Alexander Leandersson (23–24), Albert Lyckåsen (23–24), Wilhelm Westlund (23–24).

Forwards: Albin Eriksson (23–24 + ett optionsår), Kalle Jellvert (23–24), Viktor Lennartsson (23–24), Simen Andre Edvardsen (23–24), Eskild Bakke Olsen (23–24), Theodor Pistek (23–24), Jesper Kokkonen (24–25), Jesper Norbäck (24–25), Gustaf Franzén (25–26).

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagIshockeyTheodor PištěkTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.