Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Kommunen måste göra en ändring

Publicerad:
<strong id="strong-9e84c930dbcb1c1561dd9ea7238b23d1">Siri Eriksson menar att Karlskoga kommun måste ändra attityd om de ska få personal inom vård och omsorg.</strong>
Siri Eriksson menar att Karlskoga kommun måste ändra attityd om de ska få personal inom vård och omsorg. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi är två tjejer från Vård och - omsorgsprogrammet på Möckelngymnasiet 3:e året. Vi är färdiga undersköterskor till sommaren.

Vi har utbildat oss i tre år till ett yrke som det är stor brist på, personalmässigt, språkmässigt och utbildningsmässigt. Vi båda har varit timvikarier i snart ett år och ska jobba som undersköterskevikarier i sommar.

En av oss har ringt till bemanningen inom vård och omsorg i Karlskoga och velat bredda sig till fler arbetsplatser och är villig att jobba obekväma tider som kvällar, helger och delade turer.

Då hör bemanningen av sig fyra månader senare efter en av oss sa att hon ville jobba mer och påstod då att hon stod för lite tillgänglig för att få kunna jobba trots att hon står tillgänglig minst 4-5 gånger i veckan.

Den andra av oss hade erbjudit sig att jobba hela sommarperioden och även då kvällar och helger men fick endast erbjudet fyra veckor på schema och endast 50% tjänsttid. När jag då sa upp mig från jobbet och menade på att jag är undersköterska och villig att jobba hela sommaren sa bemanningen bara ”tack och hej jag, jag tar då bort dig från arbetsplatsen”.

Det enda man får höra är att det är brist på undersköterskor och utbildade sådana, trots de får man inget jobb eller otrevligt bemötande när man är villig att jobba. Hoppas Karlskoga kommun gör en ändring och förbättring inom vård och omsorg för att kunna hålla kvar nyutbildad personal.

Siri Eriksson

Artikeltaggar

ArbeteArbetsplatserBemanningKarlskogaKarlskoga kommunMöckelngymnasietOmsorgVårdVård och omsorg