Hoppa till huvudinnehållet

Trängde sig in i lägenhet och skadade kvinna

Publicerad:
Foto: Pavel Koubek/TT

Mannen tog sig in i lägenheten då dörren var olåst, där knuffade han in kvinnan i en garderoben så hon skadade sig. Vid händelsen kände hon skräck och panik i kroppen. Mannan döms till 14 000 i dagsböter.

Degerforsbon, som är i 30-årsåldern, och kvinnan hade ett förhållande. Efter att kvinnan gjort slut via ett sms så åkte mannen till hennes lägenhet i Karlskoga.

Kvinnan pratade med en kompis över Facetime när hon hörde hur ytterdörren öppnades. In kom mannen och när han stod i hallen så låste han dörren. Kvinnan har berättat i förhör att mannen ville ha sina saker och att hon hjälpte honom att plocka fram dem. Sedan sa hon åt honom att lämna lägenheten.

Enligt kvinnan så gick hon fram mot honom för att komma åt dörren och visa vägen ut. Hon rörde honom inte. Han greppade tag i hennes arm och föste henne mot vardagsrummet. Hon hade en inbyggd garderob med ett spetsigt handtag och när han föste henne bakåt så föll hon in i handtaget. Hon förklarade det som en lättare knuff. Hon blev arg och ledsen och kort därefter så lämnade han lägenheten. Under hela förloppet hörde personen på Facetime det som hände.

Kvinnan har i förhör berättat att vid händelsen kände hon skräck och panik i kroppen. Hon hade ont i kroppen i en vecka, framför allt i ryggen när hon skulle bära kassar på jobbet. Hon har haft väldigt svårt för relationer och svårt att lita på folk efter händelsen.

Mannen erkänner besöket, men nekar till att ha knuffat in henne i en garderob. Han säger att det var kvinnan som tog tag i hans jacka och puttade på honom. Han tog bort hennes händer. Han stod kvar i hallen där det inte finns någon garderob. ”De blåmärken kvinna säger sig ha fått kan inte ha uppstått vid det här tillfället.”

Mannen erkänner att han öppnat dörren och gott in så han döms för hemfridsbrott.

Enligt tingsrättens har kvinnan lämnat en detaljerad och trovärdig redogörelse för händelseförloppet. Hennes uppgifter styrks också av vittnet som hörde allt genom Facetime.

Mannen döms för hemfridsbrott och ringa misshandel till 14 000 kronor i dagsböter och han ska betala skadestånd till kvinnan på 5 650 kronor.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDagsböterFörhörHemfridsbrottKarlskogaMisshandel

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.