Hoppa till huvudinnehållet

Mordmisstänkt Karlskogabo psykiskt sjuk

Publicerad:
Det var i februari som en man i 25-årsåldern attackerade en kvinna och hennes dotter i deras hem med ett tillhygge. Mamman dog av våldet. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Den man i 25-årsåldern från Karlskoga som misstänks för att i februari ha attackerat två kvinnor i Örebro lider av en allvarlig psykisk störning, rapporterar Expressen.

Mannen, som är misstänkt för mord och mordförsök, gick till attack med ett tillhygge i de två kvinnornas hem. Den yngre, dotter till den andra kvinnan, överlevde. Modern dödades.

Enligt Expressen har mannen själv begärt att få genomgå en så kallad stor rättspsykiatrisk undersökning – som vanligtvis görs i samband med huvudförhandlingen.

Undersökningen visar att mannen led av en allvarlig psykisk störning vid mordtillfället och att han fortfarande gör det. Den visar även att det finns risk att han återfaller i brottslighet av allvarligt slag.

Mannen hade ingen relation till kvinnorna, har åklagaren tidigare meddelat.

Läs mer:

Mordmisstänkt Karlskogabo omhäktadesKarlskogabo misstänkt för mordet på 50-åriga kvinnan i Örebro

Artikeltaggar

ÅklagareBrott, lag och rättKarlskogaMordMordförsökÖrebro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.