Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Skulle vara bra med skyltning

Publicerad:
Signaturen Deklaranten J T G B menar att det behövs bättre skyltning till servicekontoret i Karlskoga där man ska lämna in sin deklaration. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Förliden söndag skulle jag utföra denna d.v.s att inlämna till Skatteverket min privatdeklaration.

Osäker på om brevinkast eller en låda, fanns på Polisstationen eller vid Lasarettet i Karlskoga, söktes detta på Skatteverkets sida på nätet. Där står att man har flyttat sin verksamhet till Hantverksgatan 5. Utmärkt att dator finns att tillgå, så en oupplyst skattebetalare icke behöver famla i blindo.

Startar en resa mot denna myndighet.

Hittar Hantverksgatan 5, då börjar det, ser en adresskylt om detta, och även en dörr till den. På skyltar står Nickällans Seniorboende, Frisör och Fotvård ?? Vadan är detta, ska ju finnas Skatteverket, heller inget brevinkast eller låda. Ärendet måste uppskjutas till måndagen, för information medelst telefon, trots sannolikt lång väntan i kö.

Men hemkommen till bostaden träffar jag en granne, inflyttad från en grannkommun, som efter utrustad med en GPS, lyckats finna, Karlskoga Servicekontor, Statens

Servicecenter, Arbetsförmedling, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och SKATTEVERKET.

Han sa följa; Bredgårdsgatan, men kör sakta så du inte kör förbi Hantverksgatan, kör ner på återvändsgatan till en vändplats, kör till vänster över trottoaren nedför en sluttning till en parkeringsplats. På husets långsida tar du första dörren, där finner du vad du söker.

Informationen var helt rätt.

På dörrens nedre halva, inte som brukligt i ögonhöjd, finns ett plakat med sökta myndigheter. Stiger in i lokalen som är smäckfull med brukare, (man kallas så av myndighetspersonal, dock avser dom då troligen inte missbrukare) tag kölapp ?? fick nr 143.

Det uppstod lite rörelse i folkmängden, och se, då kom det fram en låda märkt med "Här kan du lämna din deklaration". Så gjordes, kölappen återbördades till sin hållare, och jag slapp spilla tid i kö. Kontentan av ovansagda är att ingen av dessa myndigheter eller servicekontors chefer eller anställda hade ställts sej frågan, kanske skulle vara bra med en vägvisare eller skyltning från Bredgårdsgatan, över återvändsplatsen och trottoaren till ingången på deras verksamheter. Kanske det är som grannen sa " dom är som bankerna, dom vill inte ha med folk att göra, dom vill att man ska göra jobbet åt dom på datorn eller nån app. Är det så, så stängs dessa kontor, såsom många banker gör. Något oroad av det ovan skrivna, hur blir det nästa år ?? Är på en annan plats att söka sej till.

Deklaranten J T G B

Artikeltaggar

ApparBankerDeklarationEkonomiFörsäkringskassanHantverksgatanKarlskogaMyndigheterPensionsmyndighetenPrivatekonomiSkatteverket