Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Vad håller ni på med, vänstern i Degerfors?

Publicerad:
Insändarskribent är tveksam till delar av en informationstidning som vänstern i Degerfors skickat ut.
Insändarskribent är tveksam till delar av en informationstidning som vänstern i Degerfors skickat ut.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vänstern i Degerfors distribuerade nyligen en ”informationstidning” om läget i Degerfors kommun. Det är bra att man informerar men vissa artiklar kan man ifrågasätta.

Först den så kallade ”Hälsotrappan”. Kommunen flaggar på ett mjukt sätt redan nu att det kommer att kosta Kommunen mer än budgeterat och det är långt ifrån färdigbyggt. Det är precis vad några varnade för. Att skylla på ökade kostnader för trävirket är lite fräckt. Man visste om den risken innan man startade bygget. Det bekräftar dom risker som alltid är kopplat till alla typer av byggnadsprojekt.

Detta informations blad har en rubrik på första sidan som säger ”Regeringen står på dom rikas sida”.

Det må vara så, men Degerfors kommunen gör precis samma sak när det gäller köpet av COOP huset. Den nuvarande ägaren är ett ”rikt fastighets förvaltnings bolag ” i Stockholm. Än så länge tar de inte sitt ansvar alls för det svårt slitna huset.

Men då kommer en ”liten fattig kommun ledning i Degerfors” och betalar till och med ett överpris för huset. Säkert dom skrattar åt bönderna från landet. Det är inte värt mer än en krona. Vilken försäkring har den nuvarande ägaren för huset? Vem betalar om det händer en olycka orsakat av huset? Till exempel en bit av taket ramlar av i vinden, eller det blir en massa ”ohyra” i huset?

Oavsett om man river eller renoverar huset måste det finnas en gedigen riskanalys över vad det kan kosta innan man fattar ett beslut. Hälsotrappen är ett litet projekt men ett exempel av vad kan hända.

Skärp dig Vänstern i Degerfors

Artikeltaggar

Bostad och byggenCoopDegerforsEkonomiFastigheterFörsäkringarFörvaltningOlyckorStockholm