Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för naturguidningar med Hopajola

Publicerad:
En hårdgjord stigslinga finns i Trystorps ekäng.
En hårdgjord stigslinga finns i Trystorps ekäng. Foto: Elisabeth Karlsson

Hopajola erbjuder anpassade naturguidningar för både rullatorer, permobiler och rullstolar erbjuds i vår och sommar och intresset är stort. Bland annat finns besök till Lunnedet och Sveafallen i programmet.

I programmet kan man läsa att det är stort intresse för tillgänglighetsanpassade stråk för både rullatorer, permobiler och rullstolar. Det är naturvårdsorganisationen Hopajola som tillsammans med Region Örebro län, Studiefrämjandet och flera handikapporganisationer i länet erbjuder naturguidningar för allmänheten.

Under våren och sommaren har man möjlighet att hitta nya smultronställen.

Den 14 maj besöker man Munkatorp, Stora Hjorstorps gård i Örebro, där kossor, fåglar och våtmarker väntar. I början av juni är det Garphyttans nationalpark med finurliga växter och skönsjungande fåglar som står på tur. Senare i juni blir det Historien i landskapet i Lunnedet utanför Karlskoga. I juli går man i stenhuggarens fotspår, en sjönära tur i Ekeby Dreve i Örebro. Röda näckrosor och trollsländor väntar i Fagertärn i Askersund i slutet av juli. I augusti blir det besök bland jättegrytor och flyttblock i domedagsdagen i Sveafallen i Degerfors. September bjuder på Naturutflykt i Varbergaskogen med frågesport och grillning och avslutningsvis Stråtrövare och mytomspunna skogar i Tiveden i Laxå.

Artikeltaggar

AskersundDegerforsGarphyttanHopajolaKarlskogaLunnedetMänskligtÖrebroÖrebro länSveafallenTivedens nationalparkVarbergaskogen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.