Hoppa till huvudinnehållet

Dagen efter skottlossningen på Skogsrundan: ”Det är otäckt och man är rädd”

Publicerad:
Abdi Ilmi kom till platsen strax efter skottlossningen med sin taxi och han blev stoppad av polisen som ville veta om han kört någon från området. Foto: Anders Persson

Tio minuter efter skottlossningen svänger Abdi Ilmi in på Skogsrundan.

– Det var poliser överallt och de stoppade mig och undrade om jag kört här tidigare under kvällen. Det var otäckt, jag visste inte vad som hänt.

Dagen efter skottlossningen på Skogsrundan är det lugnt på ytan. Några barn leker vid lekplatsen, ungdomar spelar basket. Några vuxna kommer gåendes på trottoaren och längre bort kommer två uniformerade poliser. De har alla svårt att förstå vad som hänt och varför någon kan skjuta in i en lägenhet där det bor folk.

Abdi Ilmi hade haft en körning till Örebro och var på väg till sin bostad i området Skogsrundan i Karlskoga.

– Det finns två vägar in i området och det stod en polisbil på båda ställena och de stoppade bilar. Polisen undrade om jag kört här tidigare under kvällen och vilka jag kört. De berättade inte vad som hänt.

När han kom förbi fastigheten där skottlossningen skett stannade han bilen.

– Det var poliser överallt här på gräsmattan och de hade lampor på. Det tog ett tag innan jag fick reda på vad som hänt.

Nu har det gått över ett dygn och han tittar ut mot samma fastighet och gräsmatta.

– Det är otäckt och man är rädd. Speciellt när man har barn. Jag tror att det handlar om yngre personer, ingen äldre skulle göra något sånt här.

Ibland jobbar jag kväll och jag är rädd för att gå hem
En boende på Skogsrundan

Abdi Ilmi säger att Skogsrundan är ett bra ställe att bo på.

– Men det är otäckt om de ska börja skjuta på varandra.

Ur en grannfastighet kommer en man och en kvinna ut.

– Vi var borta när det hände och när vi kom hem knackade det på dörren och där stod polisen. Jag blev jätterädd först, vad hade hänt tänkte jag. Polisen frågade om vi sett något, men vi var inte hemma. Tycker det blivit hårdare här upp, det var bättre förr, säger kvinnan.

Sammanlagt nio skott har förövaren skjutit på två fönster till lägenheten på Skogsrundan i Karlskoga.
Sammanlagt nio skott har förövaren skjutit på två fönster till lägenheten på Skogsrundan i Karlskoga. Foto: Anders Persson

Två poliser kommer på trottoaren. De är ute och patrullerar i Skogsrundan som en lugnande effekt.

– Många kommer fram bara för att prata. Många är rädda för det som hänt, säger en av poliserna.

En kvinna kommer gåendes bredvid den stora lekplatsen.

– Jag bor alldeles bredvid i Baggängen. En äldre kvinna på mitt jobb sa att jag skulle ta det försiktigt när jag gick hem, förstod inte först vad hon menade.

Hon tittar på fastigheten där skottlossningen skett.

– Det känns så konstigt. Varför har det skett? Varför skjuter man på någon så där. Det har blivit värre här. Ibland jobbar jag kväll och jag är rädd för att gå hem, säger kvinnan och tar kassen och går vidare.

Läs också:

Minderårig släppt på fri fot – fortfarande misstänkt för grovt brottMisstänkt förnekar grovt vapenbrott i förhörMinderårig anhållen för grovt vapenbrott – kan höra ihop med helgens skjutningSkjutning mot lägenhet – område avspärrat: ”Fönster är träffade”

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKarlskogaLekplatserÖrebroSkogsrundanSkottlossning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.