Hoppa till huvudinnehållet

Imälvens ängar blir nytt naturreservat

Publicerad:
Imälvens ängar, Karlskogas nya naturreservat.
Imälvens ängar, Karlskogas nya naturreservat. Foto: Mattias Sterner

Imälvens ängar i Karlskoga blir nytt naturreservat. Det har Länsstyrelsen i Örebro län beslutat. De artrika betesmarkerna blir nu skyddade så att inga växter får skadas i området.

Länsstyrelsen har bildat två nya naturreservat; Örtberga i Askersunds kommun och Imälvens ängar i Karlskoga kommun.

– Det är viktigt med tätortsnära naturreservat som Örberga och inte så vanligt att vi skyddar ängs- och betesmarker som i Imälvens ängar. Det känns extra roligt då det är miljöer som är mycket artrika, säger Johan Karlhager, enhetschef Naturskydd, Länsstyrelsen i Örebro län i ett pressmeddelande.

Imälvens ängar är ett område på 13 hektar med ett särskilt värdefullt vattendrag, omgärdat av betesmarker och lövskog. Där finns också hotade arter, som svinrot och mossan timmerskapania. Markägaren kommmer fortsätta sköta om området med sina betesdjur, på samma sätt som gjorts sedan 1600-talet.

Artikeltaggar

Askersunds kommunDjur och naturKarlskogaKarlskoga kommunLänsstyrelsen i Örebro länNaturreservat

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.