Minderårig anhållen för grovt vapenbrott – kan höra ihop med helgens skjutning

Publicerad:
Sammanlagt sköts nio skott på två rutor till en lägenhet på Skogsrundan. Foto: Anders Persson

Klockan 02.23, natten mot måndag den 1 maj, larmades polisen ut till en skottlossning på Skogsrundan i Karlskoga. Någon hade skjutit mot en lägenhet där flera människor befann sig. Nu har en minderårig person anhållits misstänkt för grovt vapenbrott.

– Vi vet inte än om gripandet och skottlossningen hör ihop, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Polisen vill inte gå närmare in på information kring den i dag anhållna personen mer än att denne är omyndig men straffmyndig.

– Vi har en person under 18 år som är gripen i Karlskoga och nu anhållen misstänkt för grovt vapenbrott. Det är i dag ett annat ärende.

Lars Hedelin vet inte än om skottlossningen på Skogsrundan och gripandet hänger ihop.

– Det får den fortsatta utredningen visa om det är relaterat på något vis. Men i nuläget utreds det i olika utredningar. Det pågår intensiva utredningsåtgärder i båda de här spåren med både tekniker och utredningspersonal, säger Lars Hedelin.

Stor kartläggning

Det är polisen i Karlskoga som utreder de båda spåren. Jan Carlsson är utredningschef i Karlskoga och han säger att det pågår ett intensivt arbete med kartläggning, dörrknackning, teknisk spårsäkring och inhämtning av vittnesuppgifter.

– Vi arbetar med hypotesen att gripandet och skjutningen kan höra ihop. Det kan ha ett samband och det måste vi utreda. Den anhållne ska nu höras under eftermiddagen (läs: tisdag). Det är inre utredningsarbete som ligger bakom gripandet. Mer vill jag inte säga i nuläget.

Vi arbetar med hypotesen att gripandet och skjutningen kan höra ihop.
Jan Carlsson

Personen som är gripen hade ett vapen som polisen tagit i beslag. Ett vapen som polisen nu ska se om det är samma vapen som användes vid skjutningen i Skogsrundan.

– Vi kan inte bortse från att det kan finns ett samband mellan de här två händelserna. Det blir genom tekniska undersökningar och genom förhör som vi ska försöka nå framgång i de här ärendena.

Söker vittnen

Polisen har inga kända vittnesuppgifter och de vet inte i dag om förövaren flydde med bil.

– Vi vet inte det än. Vi har hållit flera förhör genom dörrknackning och så vidare. Nu ska vi sätta oss ner och sammanställa förhören och se om de tar oss i någon riktning och ger oss något, säger Jan Carlsson.

Polisen rubricerar skjutningen som försök till mord och grovt vapenbrott och gripandet som grovt vapenbrott.

Läs också:

Minderårig släppt på fri fot – fortfarande misstänkt för grovt brottMisstänkt förnekar grovt vapenbrott i förhörSkjutning mot lägenhet – område avspärrat: ”Fönster är träffade”

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFörhörGripandenJan CarlssonKarlskogaLars HedelinSkogsrundanSkottlossningVapenbrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare