Hoppa till huvudinnehållet

Tio Karlskogadansare EM-tävlade: ”Gjorde ett kanonjobb i stenhård konkurrens”

Publicerad:
Åtta av Karlskoga dansförenings tio deltagare i lördags på EM: Molly Ladréhn, Liv Malinen, Mira Cosic, Olivia Hammar Venuti, Agnes Källiden, Mira Magnusson, Clara Nilsson, Julia Ek. Thea Sandberg och Tilda Eriksson saknas på bilden.
Åtta av Karlskoga dansförenings tio deltagare i lördags på EM: Molly Ladréhn, Liv Malinen, Mira Cosic, Olivia Hammar Venuti, Agnes Källiden, Mira Magnusson, Clara Nilsson, Julia Ek. Thea Sandberg och Tilda Eriksson saknas på bilden. Foto: Dennis Pavlovic

Karlskoga dansförening hade tio tävlande i lördagens EM i disco och "performing arts”.

”Tjejerna gjorde ett kanonjobb i stenhård konkurrens från övriga dansare från Europa”, meddelar klubbens ledare Anna Hentilä Wretling.

Tio Karlskogadansare i lördagens EM: ”Det känns helt fantastiskt”

Karlskoga danscenter, som formellt heter Karlskoga dansförening i tävlingssammanhang, tog ett guld, ett silver och två brons under SM-veckan i vintras och i lördags tävlade samma gymnaster på EM i disco och "performing arts”.

– Vi är ju taggade. Vi åker dit tillsammans och kommer peppa varandra. Det ska bli jättekul, men också lite läskigt att komma till en så stor tävling, sade Karlskogaklubbens landslagsdansare Julia Ek inför vad som var största tävlingen dittills för henne och hennes lagkamrater.

Karlskoga danscenters ledare Anna Hentilä Wretling summerar Europamästerskapet som avgjordes i Stockholm.

”I ”Disco small teams” kom laget Light Shadows på en superbra fjärde plats i stenhård konkurrens. I Disco duo (ungdom) slutade Agnes Källiden och Mira Magnusson på sjätte plats. I Disco duo (vuxen) blev det en fjärdeplats för Julia Ek och Tilda Eriksson. I Modern duo (ungdom) kom Olivia Hammar Venuti och Thea Sandberg på sjätte plats”, meddelar Hentilä Wretling.

Anna Hentilä Wretling fortsätter:

”Resten av gänget åkte tyvärr ut i kvartsfinalen. Allt som allt är vi supernöjda bara av att ha kvalificerat oss till EM. Tjejerna gjorde ett kanonjobb i stenhård konkurrens från övriga dansare från Europa. Jag som deltog som domare från Sverige är superstolt över vad vi presterade på dansgolvet”.

Artikeltaggar

DanssportDiscoJulia EkKarlskogaKarlskoga DansföreningStockholm

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.