Hoppa till huvudinnehållet

Ordnar festkvällar och motorträffar i Lunnedet: ”Det känns superstabilt”

Publicerad:
Erik Petersson driver Lunnedet Camping och veranda sommaren 2023. Till i år har han utöver campingen, planerat in både trubadurer, festkvällar och motorträffar.
Erik Petersson driver Lunnedet Camping och veranda sommaren 2023. Till i år har han utöver campingen, planerat in både trubadurer, festkvällar och motorträffar. Foto: Helena Lundberg

Till midsommar 2022 sedan tog nya entreprenörerna över verksamheten i Lunnedet. Ett år har gått, nu öppnas dörrarna igen för en ny säsong och med finns ett större lugn inför vad som komma skall.

– Förra året blev det lite pang på rödbetan, säger Erik Petersson som driver Lunnedet camping och veranda.

För ett år sedan tog de över nycklarna och redan första helgen, på midsommar, slog de upp dörrarna. Och även om det var glädjande med tillströmningen av gäster och besökare blev det en otroligt intensiv start.

– När vi kom hit var det helt tomt. Samtidigt som vi öppnade skulle vi fylla alla stugor och lokaler med inventarier, samt lära upp personalen. Det var supertufft, säger Erik Petersson på Lunnedet camping och veranda.

Han berättar om förväntningarna som de hade på sig då det tidigare varit en verksamhet i Lunnedet som hade utvecklats under många år, men också om att de kommit till insikt att de inte behöver jämföra sig.

– Nu har man insett att vi har tid på oss och vi behöver inte ha allt så som det var innan.

Hembakat

Under den gångna helgen var det därför en lugnare entreprenör som öppnade för säsongen. Han har hunnit anlita erfaren personal att bygga upp årets personalgrupp runt, bara det har ingett en trygghet.

– Det känns superstabilt. Den ena har drivit eget bageri. Det kommer vara en stor tillgång för att just kunna erbjuda hembakat, säger han och fortsätter:

– Och en annan har stora språkkunskaper, så det känns jättebra. Men sen kommer också våra guldkorn från förra sommaren tillbaka och jobbar här även i år.

Förra året var motorkvällarna i Lunnedet mycket välbesökta och så snart vädret tillåter har man för avsikt att återuppta evenemanget.
Förra året var motorkvällarna i Lunnedet mycket välbesökta och så snart vädret tillåter har man för avsikt att återuppta evenemanget. Foto: Helena Lundberg

Dessutom ser man över möjligheten att förstärka vid evenemangstillfällen. För sådana har man planerat in gott om.

– Från midsommar har vi bokat in trubadur tre dagar i veckan, och det kommer pågå fram till augusti. Dessutom återkommer båteventet från förra året i slutet av juli och då kör vi party framåt kvällen med livemusik på scen.

Men innan det blir dags för några festkvällar så har man för avsikt att återuppta motorkvällarna från förra året.

– Det kommer vi dra igång så fort som vädret tillåter och jag hoppas det blir väldigt snart. Sen kör vi på tisdagar hela sommaren tills vädret säger ifrån.

Mycket förbokat

Även på campingen börjar bokningarna komma in och man har redan fått förbokat hälften av vad man hade i beläggning förra året.

– Vi har ungefär tjugo bokade säsongsplatser, men det finns ett fåtal kvar. Det känns tryggt och bra att vi redan nu vet att det ser ut att bli bra beläggning i år.

Erik Petersson på Lunnedet Camping och veranda berättar om den hektiska starten ifjol och vad man tagit med sig till i år.
Erik Petersson på Lunnedet Camping och veranda berättar om den hektiska starten ifjol och vad man tagit med sig till i år. Foto: Helena Lundberg

Att Erik trivs i Lunnedet och med sin verksamhet märks när han berättar om framtidsplaner och planerade aktiviteter. Mycket också tack vare det goda samarbetet med Karlskoga kommun.

– Kommunen har varit väldigt förstående och samarbetsvilliga med allt. Jag är väldigt tacksam mot de som jag haft kontakt med. De vill hjälpa till och har man idéer så har de öppnat upp för dialog.

Var har du för planer framåt med verksamheten?

– Vi kommer successivt att utveckla verksamheten, vi tar det år för år. Men vi kommer inte slå på stort, utan det kommer ske småskalig utveckling varje år. Så vi känner att vi har kontroll.

Kan du summera förra året och hur de ser på säsongen som väntar?

– När jag tänker tillbaka på 2022 så känns det bara jobbigt, panik. Men nu känns det bra, som om jag kommer kunna njuta av den här sommaren, säger Erik och avslutar:

– Det känns som om vi har koll på läget.

Artikeltaggar

CampingEntreprenörskapKarlskoga kommunLunnedetMidsommarSamhälleVärmlandspojkarna

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.