Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogatalangen klar för ny klubb: ”Stor utvecklingspotential”

Publicerad:
Högernian My Morgenstern lämnar Skuru/Nacka för spel med IFK Örebro i allsvenskan. Foto: Privat

My Morgenstern kommer nästa säsong att spela med IFK Örebro i allsvenskan.

– Det känns jättekul, säger hon.

18-åriga My Morgenstern är snart klar med sitt äventyr på handbollsgymnasium i Stockholm, för i juni tar hon studenten. Och till nästa säsong väljer Karlskogatalangen då att lämna sin nuvarande klubb och F19-laget Skuru IK/Nacka HK för spel med IFK Örebro i allsvenskan.

”My är vänsterhänt och hon håller för det mesta till på högernio. Vi ser en stor utvecklingspotential i My och är väldigt glada för att hon väljer att flytta hemåt direkt efter studenten”, skriver Örebro på sin hemsida.

”Väldigt intressant”

My Morgenstern är förväntansfull.

– Det känns jättekul. Det ska bli väldigt intressant och jag är taggad, säger Morgenstern som har Karlskoga HK som moderklubb, och berättar varför det blev Örebro:

– Familjen bor i Karlskoga så jag ville flytta hem och jag ska även jobba där hemma och testa på spel i allsvenskan.

Har du någon speciell målsättning i Örebro?

– Jag vill testa på och se hur jag står mig på en allsvensk nivå. Bara göra mitt bästa helt enkelt och se hur långt man kommer, konstaterar My Morgenstern som har spel i elitserien som någon form av långsiktigt mål:

– Det vore väl kul att testa på. Men jag känner att jag tar en sak i taget och kör på så länge jag tycker det är kul liksom.

En sak i taget som sagt, och redan i helgen väntar säsongsavslutning med Skuru/Nacka F19.

– Vi har SM-slutspel den här helgen i Uppsala där det är topp åtta indelat i två grupper med fyra lag i varje och sedan är det slutspel. Det ska bli kul.

”Har varit jättelärorikt”

Morgenstern berättar om lärorika år på handbollsgymnasium i Stockholm.

– Det har varit jättelärorikt. Det är tufft i Stockholm med pendling. Det tar väl typ 80 minuter till träningarna fram och tillbaka vilket är mycket tid. Men det har varit väldigt lärorikt som sagt, jag har bott själv och så vidare.

Och kanske kan det avslutas med ett SM-guld nu i helgen.

– Sävehof är väldigt bra just nu. Men vi siktar på att ta oss till final, säger My Morgenstern.

My från Karlskoga till riksläger

Artikeltaggar

HandbollIFK ÖrebroKarlskogaKarlskoga HKMy MorgensternNacka HKSkuru IKStockholm

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.