Hoppa till huvudinnehållet

Vill ha tillbaka tankbil hos räddningstjänsten i Åtorp

Publicerad:
Björn Johansson säkerhetsansvarig och tf kommundirektör i Degerfors kommun berättar om tankbilen som inte finns kvar hos räddningstjänsten. Foto: Anna-Stina Tallmyren

En fråga om räddningstjänstens tankbil i Åtorp har än en gång lyfts politiskt. Nu ställer sig kommunstyrelsen bakom en skrivelse från LRF.

LRF, Lantbrukarnas riksförbund, har inkommit med en skrivelse till räddningstjänsten där de skriver att de ser stor vinst i att den typen av släckutrustning i Åtorp, med tanke på utryckningstiderna, som fanns förut i form av en tankbil. Därför beslutade kommunstyrelsen att man från kommunens sida kommer lyfta frågan med direktionen för räddningstjänsten, som sen får fatta beslut.

Tankbilen, som vi skrivit om tidigare, finns egentligen inte enligt Bergslagens Räddningstjänst, som därför prioriterat bort den efter att den gick i diket i samband med en utryckning och då blev förstörd.

Insatsbil

Tanken var överbliven och kom dit 2019 och fixades till med restmaterial, som man fixade lokalt på räddningstjänsten. En ny kostar 3,5 miljoner kronor.

– Man har i första läget en insatsbil därnere och gör bedömningen att den klarar av det här, men LRF vill driva frågan ytterligare och det står politiken eniga kring, säger tf kommundirektör Björn Johansson.

Läs tidigare artiklar:

Tankbil som förstördes debatterades i fullmäktigeFarhågor för konsekvenser – räddningstjänsten står utan tankbil

Artikeltaggar

ÅtorpBergslagens räddningstjänstBeslutBjörn JohanssonKommunstyrelsenLRFPolitik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.