Hoppa till huvudinnehållet

Man häktad misstänkt för häleri – togs med stöldgods i väska

Publicerad:
Foto: JESSICA GOW / TT

Polisen kontrollerade en bil på Vikgatan i Karlskoga den 30 april vid 21.30-tiden. I bilen påträffades en man 30-årsåldern och i hans väska hittade polisen saker som misstänks vara stulna.

I väskan påträffades saker som polisen kunde binda till inbrott. Bland annat en systemkamera som ska ha stulits för cirka en månad sedan. Polisen kan inte i dagsläget knyta mannen till inbrott, men väl till misstänkt häleri.

Under tisdagen den 2 maj häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för häleri.

Åklagaren skriver att som häktningsskäl att det föreligger risk för att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet utifrån hans tidigare brottslighet. Det finns ytterligare tre ärenden som är redovisade till åklagaren för beslut i åtalsfrågan. Ett av dessa ärenden avser misstankar om stöld vid fyra tillfällen. Av dessa har två begåtts under januari 2023, en under november 2022 och en under april 2022.

Mannen förnekar brott och bestrider häktningsyrkandet. Han hävdar att han köpt kamerautrustningen och att han inte haft anledning att misstänka att det rörde sig om stöldgods.

Tingsrätten väljer att gå på åklagarens linje och häktar mannen. Åtal ska väckas senast den 16 maj.

Artikeltaggar

ÅklagareBrottBrott, lag och rättHäleriKarlskogaStölder

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.