Hoppa till huvudinnehållet

Mardrömsstart på guldjakten: ”Då exploderade motorn kan man säga”

Publicerad:
Karlskogingen Anton Eriksson Therus vann förra säsongen SM-silver i 2150-klassen men fick en mardrömsstart på årets säsong.
Karlskogingen Anton Eriksson Therus vann förra säsongen SM-silver i 2150-klassen men fick en mardrömsstart på årets säsong. Foto: Privat

Motorn havererade i första deltävlingen. Anton Eriksson Therus fick en mardrömsstart på rallycross-SM.

– Det ser mörkt ut eftersom jag står på noll poäng efter de två första deltävlingarna, säger karlskogingen som hade siktet inställt på guld.

Karlskogaförare tog SM-silver: ”Jag är jättenöjd”

Anton Eriksson Therus, som tävlar för MK Team Westom, vann förra året SM-silver i 2150-klassen i rallycross-SM och den här säsongen fanns det såklart både förhoppningar och drömmar om guld. Men premiärhelgen i Strängnäs blev en mardrömshelg för den 25-årige Karlskogasonen som står på noll poäng efter två av sex deltävlingar.

– Vi åkte till Strängnäs med förhoppningar om en bra start på säsongen. Men det blev ganska tvärtom kan man säga tyvärr, konstaterar Eriksson Therus och berättar mer:

– Det gick sönder redan i första heat för mig, motorn havererade. Det var en ventil som gick av i toppen och ramlade ner och hamnade mellan kolven och toppen och då exploderade motorn kan man säga. Det var riktigt surt. Det var väl ett fel i motorn som man inte riktigt kunde förutse, för vi renoverar motorn inför varje säsong.

”Fick tag i en ny motor”

Och motorproblemen fortsatte:

– Jag fick tag i en ny motor som vi hämtade i Arvika och som vi monterade under natten mot söndag (inför deltävling två). Men när vi skulle starta upp den för första gången och varmköra så betedde den sig på ett sätt som jag inte var bekväm att köra med. Den tryckte ut kylvattnet ur kylsystemet, så den motorn var nog inte riktigt bra.

– Då valde jag att avanmäla mig från söndagens deltävling. Det var riktig skit kan man säga.

”Men säsongen är inte slut”

Anton Eriksson Therus som rattar en BMW E36 318 kunde sannerligen fått en bättre SM-start.

– Det var lite synd eftersom jag kom tvåa i SM förra året och hade siktet inställt på guld nu. Men starten blev inte så lyckad, för att orka med att ta SM-guld så att säga. Men säsongen är inte slut bara för det utan vi kör på och ser hur långt det räcker. Det ser dock mörkt ut eftersom jag står på noll poäng efter de två första deltävlingarna och vi är så många som tävlar i min klass.

– Men det är väldigt prestigefyllt att vinna deltävlingar också. Det är det vi kommer att sikta på nu.

Artikeltaggar

Anton Eriksson TherusKarlskogaRallycrossRallycross-SMSträngnäsTeam Westom

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.