Hoppa till huvudinnehållet

Tre spelare kommer att strykas ur Degerforstruppen: ”Lite skavanker”

Publicerad:
Degerforstränaren Tobias Solberg.
Degerforstränaren Tobias Solberg. Foto: MAGNUS LEJHALL

Degerfors IF har kallat 23 spelare till truppen mot IFK Göteborg. Tre spelare kommer alltså att strykas under matchdagen.

– Det är några som har lite skavanker, meddelar tränaren Tobias Solberg.

Efter matchen mot Djurgården har mycket handlat om återhämtning.

– I måndags tränade dom som inte startade lite hårdare. Övriga hade det väldigt lugnt. Mycket handlar om att äta, sova och göra behandlingarna som behövs för att vara redo, säger Solberg.

Degerfors var lediga under tisdagen och hade en matchförberedande träning på onsdagsförmiddagen.

Solberg blickar tillbaka mot en fin insats i 2–1-segern mot Djurgården.

– Framför allt försvarsmässigt. Sedan finns det saker som vi kan göra bättre. Det här var en kämpainsats. Det är någonting som vi kan ta med oss. Det är hårt jobb som krävs.

"Energifyllt"

Torsdagens motståndare IFK Göteborg ligger sist i tabellen. I den senaste matchen bärgade klubben sin första poäng via 1–1 mot IFK Norrköping.

– Det är ett hårt jobbande lag som säkert är energifyllt efter insatsen senast. Dom har kanske inte fått den utdelningen som dom borde ha haft så här långt. Ett lag som längtar efter första segern. Vi måste jobba hårt för att se till att dom inte får den mot oss.

– Det gäller att vi står upp i spelet och matchar dom i energi och kampvilja. Sedan måste få till ett bättre spel med bollen.

Mot Djurgården saknades Sebastian Ohlsson, Gustav Granath och Albin Mörfelt på grund av skador medan Damjan Pavlovic var avstängd.

Kvartetten finns med i truppen mot IFK Göteborg.

– Vi har en trupp på 23 spelare. Det är några som har lite skavanker.

Tre spelare kommer, alltså, att strykas ur truppen på matchdagen.

Truppen: Sondre Rossbach, Jonas Olsson, Sean Sabetkar, Gustav Granath, Seid Korac, Sebastian Ohlsson, Oscar Wallin, Alexander Hedén Lindskog, Justin Salmon, Christos Gravius, Karim Mammar, Elyas Bouzaiene, Erik Lindell, De Pievre “Depi” Ilunga, Joe Gyau, Peter Gwargis, Diego Campos, Rasmus Örqvist, Gustav Lindgren, Dijan Vukojevic, Fortune Bassey, Damjan Pavlovic och Albin Mörfelt.

Gravius och Carlén inför mittfältskampen: ”Vet hur jag ska handskas med honom”Degerforskaptenen berättar om skadan och vägen tillbaka: ”Jag är på gång”

Artikeltaggar

Albin MörfeltDamjan PavlovicDegerforsDegerfors IF HerrFotbollGustav GranathIFK GöteborgSebastian OhlssonSportTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.